x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Accident la Lyon / Copil internat, familie rămasă pe străzi

Accident la Lyon / Copil internat, familie rămasă pe străzi

de Carmen Plesa    |    23 Oct 2008   •   00:00

O familie de români – părinţii şi doi copii în vârstă de 2 luni, respectiv 2 ani - care tocmai cumpărase o maşina din Lyon (Franţa) şi plecase spre ţară a avut un accident rutier în urma căruia copilul cel mic a suferit un traumatism cranian.



Mama şi copilul rănit sunt internaţi acum într-un spital din Lyon, iar tatăl şi cu celălalt copil au rămas practic pe străzi, după ce au fost găzduiţi aseară, din mila personalului medical, în acelaşi spital.

Familia Fechete a plecat din România în urmă cu două săptămâni, în maşina unui prieten, ca să-şi cumpere un automobil din Franţa. "Am umblat câteva zile pe aici, pentru că găseam doar scumpe. Până la urmă ne-am luat un Ford de 800 de euro şi când am plecat spre casă o maşină care staţiona pe avariii a pornit brusc şi ne-a tăiat calea”, spune Cornel Fechete. Nici părinţii şi nici copiii nu au asigurări de sănătate valabile.

NU EXISTĂ FOND PENTRU ROMâNII AFLAŢ îN DIFICULTATE
Mama şi copilul de două luni vor sta internaţi încă cel puţin o săptămână în spital, iar în acest timp tatăl şi celălalt copil nu au nici bani şi nici prieteni la care să poată locui. Cornel Fechete spune că nici rudele din ţară nu au bani să le trimită, iar consulatul din Lyon nu i-a ajutat.

Consul României la Lyon, Iulia Buje, ne-a precizat că Ministerul de externe nu are în acest moment un fond din care să fie asigurat ajutorul pentru cetăţenii români aflaţi în dificultate, în afara ţării, şi că asistenţa pe care o oferă consulatul nu poate include şi suportarea cheltuielilor de cazare pentru  familia Fechete.

Iulia Buje ne-a mai spus că săptămânal vin la consulatul din Lyon cel puţin 50 de români care nu mai au din ce să trăiască sau vor să se întoarcă în ţară şi nu dispun de bani, însă soluţii pentru aceste cazuri sunt foare dificil de găsit. Consulul a mai amintit că românii care călătoresc în afara graniţelor trebuie să fie conştienţi că au nevoie de o asigurare, pentru a fi acoperiţi în caz de accidente sau probleme de sănătate.

×
Subiecte în articol: lumea