Mai mult ca sigur că nu v-aţi întrebat niciodată ce pot avea în comun marile producţii cinematografice şi piesele jocului de LEGO. Iată, însă, că există un student american care a găsit o soluţie ingenioasă şi extrem de creativă pentru a îmbina pasiunea pentru filme cu aceea pe care o are pentru piesele colorate care te ajută să construieşte lumi imaginare. El s-a gândit că ar fi interesant să refacă scene celebre din producţii cinematografice la fel de celebre. Şi putem spune că i-au ieşit cel puţin bine.
"Sunt un fan foarte mare al filmelor şi, când eram mai mic, toată lumea avea o găleată mare de Lego sau cel puţin cunoştea pe cineva care avea", povesteşte Alex Eylar, în vârstă de 22 de ani, pentru PacificCoastNews.com, citat de starpulse.com. El a început să colecţioneze piese de LEGO încă de când avea cinci ani, iar acum se poate mândri cu nu mai puţin de 30.000 de componente ale jocului, pe care le foloseşte recreând clasicele scene de film. "Fac toate proiectele pe o masă din colţul sufrageriei. Pentrucele mai mici, pot finaliza construcţia chiar în jumătate de oră", adaugă Eyler. Ingeniosul artist este student masterand la Universitatea Chapman din Orange, California, unde studiază scenaristica.
El spune că există însă ceva care îi dă o mare bătaie de cap şi câteodată zile întregi de lucru, şi anume fotografia în sine pe care trebuie să o facă pentru a obţine exact scena de film. "Aceasta trebuie să aibă lumina perfectă pentru a obţine detaliile specifice scenei de film", explică el. Ce se întâmplă apoi cu scenele miniaturale? Sunt demontate pentru ca piesele să poată fi refolosite, deoarece Alex preferă să utilizeze piesele clasice de joc şi nu unele făcute la comandă, aşa că nu îşi poate permite, spune el, să păstreze construcţiile dfeoarece ar rămâne fără componente. (foto: starpulse.com)