x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Actorii care apar în drame au mai multe şanse de a fi nominalizaţi la premiile Oscar

Actorii care apar în drame au mai multe şanse de a fi nominalizaţi la premiile Oscar

de Jurnalul National    |    21 Ian 2008   •   00:00

Actorii care apar în drame au de nouă ori mai multe şanse de a fi nominalizaţi la premiile Oscar, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, preluat de BBC.

Actorii care apar în drame au de nouă ori mai multe şanse de a fi nominalizaţi la premiile Oscar, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, preluat de BBC. Potrivit aceluiaşi studiu, realizat de cercetătorii de la universităţile California din Los Angeles şi Harvard, care au analizat informaţiile înregistrate pe Internet Movie Datebase, femeile au de două ori mai multe şanse a de a fi nominalizate la premiile Oscar faţă de bărbaţi. Autorii studiului au analizat toate filmele considerate eligibile din 1927, primul an în care au fost decernate premiile Oscar, până în 2005, adică 171.000 de roluri, interpretate de 39.518 actori în 19.351 de filme. Gabriel Rossman, coautor al studiului, a declarat: "Probabilităţile de a fi nominalizat la premiile Academiei americane sunt mult mai mari pentru actorii care apar în drame - cel puţin în această perioadă a anului - aşa că merită să fii «o regină a melodramei»".
Nicole Esparza, alt autor al acestui studiu, adaugă că, în ceea ce priveşte femeile, acestea sunt favorizate când se anunţă nominalizările. "Pentru că sunt mai puţine actriţe decât actori în filme, şi ambele grupuri sunt eligibile pentru acelaşi număr de premii, actriţele au mai multe şanse de a fi nominalizate decât actorii", a spus Esparza. "Este o simplă chestiune de matematică", a adăugat aceasta. Alţi factori care influenţează nominalizările la Oscar sunt: nominalizările anterioare, locul ocupat pe generic şi colaborarea cu o mare companie de distribuţie de filme.

 

În ceea ce priveşte ceremonia de anul acesta a premiilor Oscar, programată pe 24 februarie, aceasta va avea loc cu sau fără actori, potrivit producătorului evenimentului, Gil Cates, citat de Los Angeles Times.
Există încă temeri potrivit cărora, dacă greva scenariştilor de la Hollywood nu se va încheia până atunci, ceremonia premiilor Oscar ar putea avea aceeaşi soartă ca şi cea a Globurilor de Aur, redusă din acelaşi motiv la o simplă conferinţă de presă. Înainte de ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, actorii au declarat că nu vor trece de pichetele de grevă instalate la intrarea în clădirea unde urma să se desfăşoare evenimentul. "Există suficiente videoclipuri în istoria de 80 de ani a premiilor Oscar pentru a putea realiza un spectacol de calitate", a declarat Cates. "Sper doar că actorii vor veni. Mă rog ca actorii să participe. Fac planuri pentru ca actorii să vină", a mai spus acesta.

 

Nominalizările pentru premiile Oscar vor fi anunţate pe 22 ianuarie. Potrivit cotidianului Hollywood Report, scenariştii se vor întâlni, în cursul acestei săptămâni, pentru o serie de discuţii informale cu şefii studiourilor de producţie. Scenariştii de film şi televiziune de la Hollywood au intrat în grevă pe 5 noiembrie, după ce negocierile cu Sindicatul producătorilor americani (Alliance of Motion Picture and Television Producers, AMPTP) cu privire la drepturile de autor asupra operelor lor au eşuat. Ei au reclamat mai ales un control mai mare asupra drepturilor de autor în ceea ce priveşte difuzarea operelor lor pe telefoane mobile sau mp3 playere. Aceştia doresc un procentaj mai mare din drepturile de autor asupra operelor difuzate pe DVD şi extinderea tarifelor sindicale şi a avantajelor sociale asupra reality show-urilor.

×
Subiecte în articol: magazin oscar premiile actorii