x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Actualitate - Viaţa ca o pradă.... Şcoala, o paradă.

Actualitate - Viaţa ca o pradă.... Şcoala, o paradă.

19 Feb 2008   •   00:00
Actualitate - Viaţa ca o pradă.... Şcoala, o paradă.

Articol despre parking. Pardon, despre şcoală
Trecând grăbită peste ieftinul subiect al înmormântării de-o mie de euroi, prezentat analitic şi "profi", în vorbe şi tabel comparativ de tarife 2007/2008, n-aveam cum să nu cedez la invitaţiunea Libertăţii la actualitate - "Ia uite cu ce maşini vin ei la şcoala!"

Articol despre parking. Pardon, despre şcoală
Trecând grăbită peste ieftinul subiect al înmormântării de-o mie de euroi, prezentat analitic şi "profi", în vorbe şi tabel comparativ de tarife 2007/2008, n-aveam cum să nu cedez la invitaţiunea Libertăţii la actualitate - "Ia uite cu ce maşini vin ei la şcoala!"

Domnul Ionescu - Alexandru pentru admiratorii doritori de prenume, şi precum semnează, ca autor al articolul - a contribuit decisiv .la captarea interesului meu , altfel hălăduiam dialectic, gândind cum m-ar ruşina petrecerea mea din această lume spre posteritate pe-o suma atât de modestă. M-a cuminţit, lăsându-mă în aşteptarea unei posibilităţi de selecţie, într-un viitor material, pe teme de îngropăciune la standard de "fitză".


Acuta actualitate, asupra căreia trebuie să pice ochii mei – conform invitaţiei căreia i-am dat curs, e reprezentată de "fiarele pe patru roţi", care, "nu sunt 'vedetele' vreunui salon auto, ci chiar automobilele cu care unii elevi din liceele de fiţe din Capitală vin zi de zi la şcoală". Păi n-are cum să nu te intereseze un astfel de subiect! Extraordinarul, ca şi noutate, poate proveni chiar şi din faptul că elevii vin zi de zi la şcoală – eu credeam ca pontează doar la mall. Pagina de internet a Educaţiei, repede... "Hashtetepeu"' nu ştiu de cui de ISP-ist! Greu se mai încarcă! Dar eroare ş-acolo. După ce-am verificat, de mai multe ori dar pe aceeaşi sursă, tot reale, tot umane şi tot şcoli de meserii au rămas profilele la care îşi deschid mintea tinerii noştri. Bombăn. Are şi Ionescu dreptate. Meserie mai de viitor ca fiţa...


Elevii dau din colţ în colţ. Supuşi anchetei:de presă "unii recunosc deschis, iar alţii se feresc să dea detalii", însă majoritatea roţilor, câte patru, care-i deplasează pe elevii liceelelor de fiţe "au fost primite cadou de la părinţi.". Trăim vremuri de dictatură a minorităţii. Nu văd cum fără dictatură minoritatea celor care n-au părinţi cadorisitori ar fi putut să se ascundă atât de bine sub aripa majorităţii şi să nu aflăm nimic despre ea. Aşa-s io mai curioasă, ei de unde le au?


Să "şpicuim". Dintre cei care se feresc detalii, după subţirimea datelor prezentate, prima ne sare-n braţe Raluca. Noroc c-o face fara SLK, "ce poate ajunge lejer la 200 de km/h". Da' unde-i posibilă lejeritatea asta frate? Că io ace mai sus de 50, la aceeaşi ora, nu pot să-practic pe vitezometru, din considerente de gropi. Si iar ajung la înmormântare...Noroc că-i Raluca fericită, de proprietate şi de faptu' că-i tânară "Jean Monnet" în ograda părinţilor ei – din cei majoritari. Cale deschisă spre o avocatură de succes.


Mai încolo Andrei "se gândeşte să dea la Politehnică". Ca să-şi ocupe timpu', printre atâtea gânduri politehniste, el conduce spre "Spiru" cei 2500 cmc ai cadoului părintesc băgaţi în coviltirul de 20.000 de euro al unui A4, second, ca detaliu pauper Asta în timp ce un tiz de-al său ţine musai să .polarizeze opus ambianţa aceluiaşi liceu cu un Fiat, cu care "nu se sfieşte să se afişeze" deşi a plătit doar 3.000 de euro. 'Vin zilnic cu ea la ore si nu mi-e ruşine deloc', Bravos naţiune! Bine că mai avem şi tineri care nu ţin la convenienţe şi arată ce pot. La mai mare!


Cum altfel decât zâmbind am fi putut afla de la Sonia ca împrumutata maşină a mamei are tot cei trebuie pentru vârsta ei, deşi manifesta carenţe supărătoare în full-option-ul dotărilor. Dacă nu era "libertate" nu mai aflam că Mihai, previzionând o variantă sport de Seat Leon, are bonusri în utilizarea de maşina franţuzească - 'E super ok maşinuţă, vin zilnic la şcoala cu ea. In plus, profit şi de faptul că-mi pot plimba iubita'" Pezevenchi mic, profitor. Să nu se mai întâmple!


Ultima pe listă, cu voia dumneavoastră, e Roxana. Nenorocoasă rău! Cum o face faţă dramei de-a conduce doar un Matiz - full option, printre noxele produse de maşinile colegelor ei, nu ştiu. Numai parcarea îi cunoaşte mersul tupilat, agilitatea felină şi căutatura scăpăratoare a ochilor atunci când e nevoită să-si ferească prestanţa momentului în care îşi ia ghiozdanul de pe bancheta din spate. Imi vine s-o strâng în braţe, cu lacrimile compasiunii izvorând din ochii mei albaştri. Zău ca mi-e dragă micuţa.

 
  Cu asta ma trimitea mama pe mine, tot la scoala....

D-ajuns! Vă provoc, şi-o fac la nivel naţional. De fapt acţriunea aparţine Poliţiei Rutiere, da' e musai să fac un efort spre a-mi pustii de bine imaginea publică şi să devin "Jeanne D'Arc-ă", sau măcar "Văcăreasca", inventarierii gropilor – aceste "degradări ale suprafeţei carosabile, apărute pe timpul iernii, din cauza fenomenului de îngheţ-dezgheţ".Am găsit vinovatu'! E reţinut, aşa afirmă comunicatul Politiei,dându-i in vileag planul criminal. Cu fenomenu' poprit răsuflă şi drumarii uşuraţi, că poate le dădea târcoale complexul de vinovăţie. Asfel rămân doar cu grija de a ne uşura buzunarele, într-un amplu proces pre-electoral de reabilitare a străzilor.


Să ajutăm, deci, politiştii porniţi, cu bloc-notres-urile din dotare, la numărătoare de gropi. Numai cunoaşterea adversarului ne poate salva!."În situaţia în care conducătorii auto, dar nu numai ei, depistează obstacole în partea carosabilă, sau alte deficienţe, care pun în pericol siguranţa circulaţiei, sunt rugaţi să ne sesizeze la telefonul 9544 sau la adresa bpr@b.politiaromana.ro",
Români, va ordon! Număraţi gropile!

 

  • "Numai în articolele mele de mâine puteţi citi ce-au scris "ziarele" de ieri"


×
Subiecte în articol: magazin