x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Adolf Hitler se temea de dentist

Adolf Hitler se temea de dentist

de Mihaela Matachita    |    10 Dec 2009   •   00:00

Despre mulţi tirani şi dictatori s-a aflat că erau fricoşi în viaţa de zi cu zi. Adolf Hitler, dictatorul nazist la ordinul căruia au fost exterminaţi milioane de oameni, era şi el un fricos, temându-se de durere şi de dentist, a informat cotidianul britanic Daily Mail, citând o nouă carte, publicată recent.



Lucrarea, intitulată "Dentist of Devil" (Dentistul Diavolului) şi semnată de Menevse Deprem-Hennen, prezintă amintiri ale dentistului personal al lui Hitler şi al altor lideri germani, Johannes Blaschke. Autoarea este tot dentist de profesie şi a lucrat şase ani la această carte. Blaschke a relatat că "marele Fuhrer" nu suporta durerea fizică, astfel încât au fost necesare opt zile pentru a reuşi să îi obtureze acestuia un canal dentar. Pentru că nu se ducea la dentist, Hitler suferea de abcese, afecţiuni ale gingiei şi avea halenă. Cartea, care se bazează pe registrele medicale ale lui Blaschke,care a fost dentistul dictatorului timp de 20 de ani, infirmă speculaţiile potrivit cărora Hitler ar fi avut lucrări dentare făcute din dinţii de aur scoşi de la victimele lagărelor de exterminare. Totuşi, această metodă era folosită în cazul agenţilor SS.
Interpretul lui Hitler confirmă teama de dentist a şefului său. Aceasta devenise chiar reper pentru aversiune. De exemplu, după negocierile eşuate cu generalul Franco privind intrarea în război, Hitler i-ar fi spus dictatorului fascist Benito Mussolini "că mai curând şi-ar scoate doi-trei dinţi decât să mai treacă încă o dată prin aceste discuţii".
Din registrele stomatologului reiese că şi Hermann Goering, grandomanul lider al aviaţiei germane şi fondatorul Gestapo-ului, avea aceeaşi frică. El plângea înainte de a ajunge pe scaunul stomatologului şi impunea ca protezele dentare să fie gata în ziua în care erau comandate, pentru a nu fi văzut cu dantura imperfectă.

×
Subiecte în articol: magazin