x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Africa - Cel mai mare diamant din lume

Africa - Cel mai mare diamant din lume

de Corina Andriuta    |    28 Aug 2007   •   00:00
Africa - Cel mai mare diamant din lume

In Rebublica Sud Africană a fost găsit luni un diamant de două ori mare mare decăt celebrul "Cullinan", care are greutatea de 3106 carate şi care impodobeşte coroana regală britanică, informează topnews.ru.


In Rebublica Sud Africană a fost găsit luni un diamant de două ori mare mare decăt celebrul "Cullinan", care are greutatea de 3106 carate şi care impodobeşte coroana regală britanică, informează topnews.ru.

PRESUPUNERI. Greutatea diamantului găsit ar trebui să aibă 7000 carate, adică 1,5 kg. Pănă in prezent greutatea acestuia nu a fost comunicată oficial, astfel că nici valoarea de piaţă a acestuia nu se cunoaşte. Celebrul diamant „Cullinan" a fost găsit acum 100 de ani, tot in Africa, in apropiere de Pretoria. Acest diamant a fost găsit in provincia Nord-Vest a Africii de Sud. Nici despre compania care a făcut descoperirea şi nici despre mina din care a fost extras autorităţile nu au oferit vreun detaliu. Totul este ţinut in cel mai strictă secret. In cel ami scurt timp vor fi făcute măsurări ,căntărirea diamantului şi fotografierea lui. Abia apoi se va decide soarta pe care o va avea. CELEBRU. Cullinan a fost făcut cadou de către conducerea Republicii Transvaal regelui Edward al VII-lea, in semn de recunoştinţă pentru acordarea suveranităţii coloniei după războiul anglo-bur. Peste căţiva ani acest diamant a fost tăiat in nouă mari briliante şi 96 de briliante mai mici. Dintre acestea, cel mai mare este „Cullinan I" care are forma de pară şi are 530,2 carate. El este cunoascut şi sub denumirea "Steaua Africii" şi impodobeşte sceptrul monarhului britanic. Al doilea este "Cullinan II", de 217,4 carate, şi impodobeşte coroana britanică.

×
Subiecte în articol: magazin