x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Al Qaida îl preferă pe McCain

Al Qaida îl preferă pe McCain

22 Oct 2008   •   00:00

Simpatizanţii reţelei teroriste internaţionale Al Qaida şi-au anunţat pe unul dintre site-urile islamiste preferinţa pentru "impetuosul" candidat republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, John McCain, relatează în ediţia sa de miercuri publicaţia The Times.



PRO RĂZBOI. "Avem nevoie de un continuator al politicii spre nicăieri a actualului şef al Administraţii americane George W.Bush, de aceea Al Qaida are datoria să-l susţină pe candidatul republican în alegerile din SUA", se menţionează în textul postat pe site-ul al-Hesbah, potrivit grupului de monitorizare a site-urilor islamiste, SITE Intelligence Group. Dacă reţeaua teroristă doreşte să "epuizeze" SUA în plan economic şi militar, victoria lui McCain convine mai mult Al Qaida decât cea a candidatului democrat Barack Obama, deoarece, după cum afirmă autorul textului, acesta va continua războiul din Irak şi Afganistan.
În acest sens, textul postat pe site-ul islamist evocă o declaraţie făcută de McCain în timpul campaniei electorale, în care a promis să continue războiul din Irak şi Afganistan până la "ultimul soldat american". Pentru a spori şansele de victorie ale candidatului republican, autorul textului Muhammad Haafid consideră că Al Qaida ar trebui să comită un atentat terorist de proporţii. Totuşi, SITE Intelligence Group menţionează că Muhammad Haafid, cunoscut în mediile "jihadiste", nu are legături directe cu reţeaua lui Osama Ben Laden şi nu cunoaşte planurile acesteia, astfel încât toate afirmaţiile sale sunt doar ipotetice.
Senatorul de Arizona este considerat un om politic mai dur decât contracandidatul său democrat Barack Obama. Opinia publică din SUA consideră că democraţii sunt mai tari la economie, iar în ceea ce priveşte problemele legate de terorism înclină în favoarea lui McCain. Candidatul republican a promis în luna mai că în cazul în care va ajunge în fotoliul de la Casa Albă va încheia războiul din Irak până în 2013 şi îl va captura pe Ben Laden, iar în luna octombrie a afirmat că "personal, îl va împuşca pe teroristul nr.1 al lumii". La alegerile trecute, Ben Laden l-a ajutat pe Bush să-şi adjudece al doilea mandat. Cu câteva zile înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA din 2004, liderul reţelei teroriste Al Qaida a difuzat o casetă-video cu ameninţări la adresa americanilor. Ben Laden ameninţa că va "plăti" Americii pentru fiecare militant islamist ucis în Irak. "Mâinile lui Bush sunt pătate de sânge", afirma liderul terorist în caseta a cărei difuzare l-a ajutat pe actualul şef de la Casă Albă să-l devanseze pe contracandidatul său democrat John Kerry cu 6% şi astfel să câştige alegerile.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: lumea