x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Al-Qaida revendică atacul asupra ambasadei israeliene în Mauritania

Al-Qaida revendică atacul asupra ambasadei israeliene în Mauritania

03 Feb 2008   •   00:00

12:29 Reţeaua al-Qaida a revendicat atacul împotriva ambasadei Israelului în Mauritania, a anunţat postul de televiziune Al-Jazeera, citat de AFP.



 Reţeaua al-Qaida a revendicat atacul împotriva ambasadei Israelului în Mauritania, a anunţat postul de televiziune Al-Jazeera, citat de AFP.

"Al-Qaida revendică atacul împotriva a două sedii ale ambasadei israeliene la Nouakchott", a anunţat postul de televiziune din Qatar, fără a furniza detalii.

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat ambasada Israelului vineri, la ora locală 02.20 (04.20 ora României), trăgând cu mitraliere asupra clădirilor. Replica imediată a soldaţilor mauritani care asigurau paza clădirii i-a determinat pe aceştia să fugă.

Nici o victimă nu a fost înregistrată în rândul personalului ambasadei, potrivit ambasadorului israelian Boaz Bismuth. În schimb, trei cetăţeni francezi care se aflau în apropiere au fost răniţi.

Republica islamică Mauritania este una dintre puţinele ţări din Liga Arabă care întreţin relaţii diplomatice cu Israelul, din 1999.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin