x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun America la dietă

America la dietă

de Mihaela Biliovschi    |    27 Aug 2008   •   00:00
America la dietă

14:43 ● Ieri dimineață, când tot americanul de rînd își înfuleca baconul mustind în grăsime, or hamburgărul îmbibat în cheese cu un pahar X-large de carbogazoasă, a venit știrea. Pe canalul NBC prezentatoarea, o tăntică slăbuță cu zîmbetul în braţe, anunță că americanii grași vor plăti pentru asta!



Ieri dimineață, când tot americanul de rînd își înfuleca baconul mustind în grăsime, or hamburgărul îmbibat în cheese cu un pahar X-large de carbogazoasă, a venit știrea. Pe canalul NBC prezentatoarea, o tăntică slăbuță cu zîmbetul în braţe, anunță că americanii grași vor plăti pentru asta!

SCOT BANUL.
Americanii grași muncitori la stat vor plăti cîte 300 de dolari pe an pentru asigurarea medicală, anunță oficialii statului Alabama. Explicația oferită spune că persoanele supraponderale sînt mai predispuse să dezvolte boli cardiace, respiratorii, locomotorii și alte nenorociri provocate de stratul gros de grăsime ce-i înconjoară.

În sudul Statelor Unite ale Americii locuitorii se mîndresc cu greutatea lor de sute de kilograme. ”Sînt grasă și frumoasă și asta nu înseamnă că sînt puturoasă sau că nu îmi fac datoria”,  plînge în microfon o femeie. Pe de altă parte, un oficial din departamentul de sănătate publică spune: ”sperăm ca oamenii să înțeleagă prin această decizie că trebuie să facă mai mult jogging și că trebuie să fiarbă puiul în loc să-l prăjească”.  

CONTROVERSE. Statul Alabama este cunoscut și pentru o altă decizie controversată –dovedită eficientă în final. E vorba de cea vizînd fumătorii care au fost obligați la o plată lunară de 24 de dolari. Efectul a fost cel scontat, mulți au renunțat la țigară.

Supraponderalii din guvernul local vor avea la dispoziție un an de zile să-și corecteze dieta. Cu un procent de 30,3 obezi, statul Alabama se află pe locul doi la acest capitol, surclasat de Mississippi. Reprezentanții Uniunii muncitorilor din statul sudic nu au obiectat împotriva acestei decizii.

×
Subiecte în articol: magazin