x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Andrei Klimov: Cuba are foarte puţin timp pentru a alege calea ce o va urma!

Andrei Klimov: Cuba are foarte puţin timp pentru a alege calea ce o va urma!

de Corina Andriuta    |    25 Feb 2008   •   00:00
Andrei Klimov: Cuba are foarte puţin timp pentru a alege calea ce o va urma!

11:35 • Generalul Raul Castro a devenit duminică preşedintele Cubei, luând locul fratelui său mai mare Fidel Castro, care s-a retras după aproape 50 de ani la putere. Prin această mişcare Cuba îşi va moderniza treptat sistemul politicii actuale, crede rian.ru.

Generalul Raul Castro a devenit duminică preşedintele Cubei, luând locul fratelui său mai mare Fidel Castro, care s-a retras după aproape 50 de ani la putere. Prin această mişcare Cuba îşi va moderniza treptat sistemul politicii actuale, crede rian.ru.

 

OPINIE. Opinia expusă de sursa citată îi aparţine lui Andrei Klimov, deputat în duma Rusiei, într-un interviu. Cuba va merge pe calea modernizării treptate, pentru a nu distruge “sistemul cubanez” actual şi va deveni mult mai deschisă, atât în politca internă cât şi externă, a spus deputatul. Klimov a arătat că toate schimbările vor fi treptate, deoarece acum ţara “nu este pregătită pentru paşi mari”. După părerea lui Klimov, elita cubaneză avea posibilitatea de a numi în funcţii importante persoane mult mai tinere, ceea ce avea să ducă la modernizarea mult mai rapidă a sistemului, dar după cum se vede ei au decis altceva. Deputatul a menţionat că cei care se află acum la conducerea “Insulei Libertăţii” au puţin timp pentru reforme. De asemenea el a mai adăugat că acum este greu de spus care vor fi schimbările în reforma politică a Cubei sau vor merge pe “calea Chinei” sau pe calea republicilor din fosta URSS. Klimov spune că, pe acest continent, sunt foarte puternice tradiţiile revoluţionarilor şi valorile socialiste şi acum este greu de spus care este calea pe care o va alege Cuba. Politicienii din vest aşteaptă cu nerăbdare schimbările în Cuba.

 

VECHEA GARDĂ. Raul Castro, succesorul lui Fidel Castro la conducerea ţării, va miza în mandatul preluat de la fratele său tot pe oameni din vechea gardă. Schema care cuprinde „oamenii preşedintelui” este următoarea:

 

Numărul doi în stat este Jose Ramon Machado Ventura. Membru al Biroului politic al Partidului Comunist, în vârstă de 77 de ani, este un lider "istoric" din vechea gardă, care ocupă din 1990 postul strategic de şef de Departament în organizaţia partidului. El este deputat de la înfiinţarea Parlamentului în 1976 şi devine acum prim vicepreşedinte al Consiliului statului. Adept al unei linii dure în cadrul PC, el a luptat în Sierra Maestrra sub ordinul lui Fideo Castro, Che Guevara şi Raul Castro. A fost ministru al sănătăţii în perioada 1960-1967.

 

Preşedintele Parlamentului. Repus în funcţie pentru un al patrulea mandat, Ricardo Alarcon, în vârstă de 70 de ani, este cunoscut ca fiind foarte la curent cu afacerile politice ale Statelor Unite. Membru al PC şi al biroului său politic, el a fost ambasador la ONU, viceministru şi ministru pentru relaţii externe şi conduce Parlamentul din 1993.

 

Ministrul apărării. Generalul Casas Regueiro, în vârstă de 72 de ani, membru al Biroului politic al PC, îl înlocuieşte pe Raul Castro în această funcţie. Participant la campaniile din Etiopia, prim viceministru al Forţelor muilitare revoluţionare, acest general a fost promovat duminică şi în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului statului.

 

Ministrul de interne este Aberlardo Colomé Ibarra, general al Corpurilor armatei, în vârstă de 68 de ani, care a fost repus în post. Este unul dintre cei mai tineri politicieni ai veghii gărzi. Comandant în Angola în 1975 şi viceministru al Forţelor militare până în 1989, el a primit ministerul de Interne în acel an şi este şi deputat.

 

Ministrul pentru relaţii externe este Felipe Perez Roque, în vârstă de 42 de ani, reales. Fost secretar personal al lui Fidel Castro, este una dintre figurile "talibanilor" din "a treia generaţie" a revoluţiei. Deputat din 1986, este membru al Consiliului statului şi ministru pentru relaţii externe din 1999.

 

Şeful Statului Major este generalul de divizie Alvaro Lopez Miera, în vârstă de 65 de ani, membru al Comitetului Central al PC din 1980. A fost unul dintre comandanţii din campaniile din Angola. El îl înlocuieşte în funcţie pe Ulises Rosales, numit ministru al zahărului în urmă cu cinci ani.

 

Şeful departamentului pentru relaţii internaţionale al PC este Fernando Remirez de Estenoz, în vârstă de 55 de ani, alt nou -venit în Consiliul statului. Licenţiat în ştiinţe sociale, foarte apropiat de Carlos Lage, unul dintre vicepreşedinţi. El este în prezent şeful departamentului pentru relaţii internaţionale al PC şi membru al secretariatului. A fost viceministru pentru relaţii externe, şef al reprezentanţei Cubei la ONU şi al Biroului pentru interese cubaneze din Statele Unite.

×
Subiecte în articol: magazin castro vărsta