x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Anglia - Copiii supraponderali vor plăti mai mult pentru o masă într-un hotel

Anglia - Copiii supraponderali vor plăti mai mult pentru o masă într-un hotel

24 Aug 2008   •   00:00

13: 24 • Reprezentanţii unui hotel din Leeds, Anglia, îi vor cântări pe copiii care vor să mănânce la restaurant, iar cei supraponderali vor plăti mai mult pentru mâncare decât cei cu o greutate normală, relatează Daily Mirror.



Reprezentanţii unui hotel din Leeds, Anglia, îi vor cântări pe copiii care vor să mănânce la restaurant, iar cei supraponderali vor plăti mai mult pentru mâncare decât cei cu o greutate normală, relatează Daily Mirror.

Copiii vor fi rugaţi să se urce pe cântar pentru a stabili cât de mult îi va costa mâncarea. De exemplu, un copil care cântăreşte în jur de 30 de kilograme va plăti cinci lire sterline, în timp ce altul care cântâreşte de două ori mai mult va plăti 10 lire.

Directorii hotelului de cinci stele Oulton Hall, de lângă Leeds, spun că ideea este "amuzantă", însă experţii în obezitate infantilă spun că această măsură i-ar putea ridiculiza pe copiii supraponderali.

"Este un lucru nedrept şi s-ar putea să se întoarcă împotriva lor. Ce copil ar dori să meargă să mănînce ceva şi să se trezească dintr-o dată pe cântar", a spus profesorul Paul Gateley.

Medicul James Stubbs, un cercetător în domeniul obezităţii de la Slimming World, a subliniat faptul că familiile şi copiii care au probleme de obezitate au nevoie de susţinere. "Este departe de a fi amuzant faptul că stigmatizezi tinerii care se luptă cu greutatea", a spus acesta.

Conducerea Oulton Hall, deţinut de De Vere Hotels, a spus că ideea a venit pentru a mai reduce din costul pe care îl presupune luarea mesei în oraş. "Cu siguranţă că vor exista persoane care să spună că nu este corect, dar, sincer, ar trebui să îşi vadă de viaţa lor", a spus purtătorul de cuvânt Nigel Masse.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin