x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Anne Marie Paraschivescu, fata lui Floriin Calinescuu!

Anne Marie Paraschivescu, fata lui Floriin Calinescuu!

02 Iun 2005   •   00:00

Este fiica lui Calinescu in "Baieti buni", productia care i-a pus in fata cel putin doua provocari: prima experienta de film, dar si o experienta personala - cum poti comunica real cu un tata imaginar, de vreme ce nu ai avut un model de acest tip in viata?

  • de MIHAELA SUCIU
  • VEDETE
  • Anne Marie, o actrita in cautarea identitatii si un regizor in formare
    Cum ai ajuns sa joci in "Baieti buni"?
    Am fost la un casting exact la o saptamana dupa ce am plecat de la National TV. Ramasesem somer, ca sa zic asa, iar cei de la agentia care ma impresariaza m-au sunat sa ma anunte sa merg la probe pentru ca se cauta actrita pentru personajul Corina Marcu din "Baieti buni". Le-am placut si sunt aici.

    Ce experienta ai ca actrita?
    Am jucat teatru, dar nu si film. "Baieti buni" reprezinta prima experienta de film. Este o diferenta destul de mare intre jocul actoricesc de teatru si cel de film. Ca expresivitate, pe televizor ai nevoie de foarte multa naturalete, in schimb pe scandura ai nevoie de foarte multa forta. Chiar imi spuneau regizorii la inceput sa nu mai urlu si sa vorbesc mai incet. Cum eu nu sunt doar actrita, ci si studenta la Regie-Film merg la filmari si cand nu am eu de jucat, tocmai pentru a aprofunda partea de regie. Gust din plin experienta de film mai ales ca joc alaturi de actori importanti. Poti sa fii tu oricat de talentat, in momentul in care filmezi cu Florin Calinescu si Razvan Vasilescu, te trec niste emotii… Sunt insa foarte modesti, foarte naturali si se lucreaza foarte bine cu ei.

    Deci, Calinescu nu e Ceausescu la filmari…
    Nu, nu, nu! Cand lumea aude ca sunt fiica lui Calinescu in film ma compatimeste. Nu e cazul. Chiar e o relatie fantastica pe platou, pentru ca este foarte atent cu toti ceilalti colegi ai sai. Ii trateaza la acelasi nivel si asta mi se pare fantastic. Vorbeste-mi despre personajul tau, care se incadreaza in galeria celor pozitive… Corina este o fata curajoasa, foarte puternica si bate cu pumnul in masa atunci cand stie ca vrea ceva. Il ajuta foarte mult pe tatal sau, pe cei din jurul ei. Vrea sa faca bine si nu se da batuta niciodata, chiar daca la inceput de cariera - este avocat - a facut greseli, vrand sa salveze lumea.

    Tu esti o justitiara?
    Intr-un fel, da. Nu ma las pana nu rezolv respectiva problema, dar doar atunci cand merita, pentru ca, in anumite situatii, e mai bine sa-i lasi pe unii sa se dea singuri cu capul de pereti. Spun asta pentru ca si eu sunt tot asa - daca cineva vine sa-mi impuna ceva, fara sa primesc argumentul cel mai bun, nu o sa ma convinga.

    La nivelul ambitiilor personale cum e Corina Marcu si cum esti tu?
    Isi doreste foarte mult de la ea, de la cei din jur. Aici, semanam. Eu sunt un personaj de multe ori prea ambitios, dar nu fac lucruri de care sa-mi fie rusine. Lupt foarte mult pentru ideile mele, nu sunt genul de femeie care asteapta sa primeasca ceva de-a gata si cred ca foarte multe femei din Romania sunt de genul acesta. Cred ca romanca este o femeie capabila sa se descurce. Duce o lupta de imperiu in fiecare zi - si acasa, si la serviciu, si in societate - si e o invingatoare.

    Hai sa vorbim si despre lipsurile personajului, despre laturile lui negative…
    Partile negative nu sunt foarte exploatate in film, datorita naturii sale. Chiar daca nu intotdeauna ceea ce vrea nu e bine, merge inainte. Nu se sperie nici de dragoste, nici de faptul ca a pierdut un caz sau ca s-a certat cu taica-su. Este un pic impulsiva si aici iar semanam.

    Ai avut ceva de castigat din acest rol?
    Tatal meu a murit cand eram mica si am avut dificultati in a interpreta relatia cu tatal meu din film. Mi-am pus cateva intrebari: daca tatal meu ar fi trait tot asa as fi comunicat cu el? In rest, sunt un om caruia nu-i place sa imite pe cineva, nici macar un personaj. Profesional este un castig cert, am intalnit o echipa minunata si, inainte de orice, nu vreau sa dezamagesc.

    LATURA UMANA
    Anne-Marie si-a propus ca, in momentul in care va dispune de suficient de multi bani, sa deschida o fundatie non-profit "pentru ca eu cred ca asta este in mana oamenilor cu bani. Nu trebuie sa uiti niciodata ca roata se invarte si nu stii unde ai sa ajungi. Ar trebui sa muncesti putin la latura umana din tine".

    ×
    Subiecte în articol: film