x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Armata elveţiană va achiziţiona un nou model de bicicletă pentru trupele sale

Armata elveţiană va achiziţiona un nou model de bicicletă pentru trupele sale

14 Mai 2012   •   11:59
Armata elveţiană va achiziţiona un nou model de bicicletă pentru trupele sale

Armata elvetiana va achizitiona noi biciclete, denumite "Vélo 12", pentru trupele sale, care vor inlocui modelele actuale, vechi de peste 20 de ani, relateaza publicatia NZZ Am Sonntag, citata de AFP.

Un contract ar urma sa fie semnat in curand cu fabricantul din Zurich Simpel, pentru 2.800 de biciclete, la pretul de 2.500 de franci elvetieni (2.300 de euro) bucata.

Bicicletele militare elvetiene, deosebit de grele si robuste, sunt foarte cautate, in special de excursionisti, care doresc un material solid si simplu.

Potrivit NZZ Am Sonntag, ministrul Apararii Ueli Maurer, foarte criticat in Elvetia pentru modul in care a gestionat dosarul achizitionarii avioanelor de lupta Gripen, a testat el insusi bicicleta.

Noul model de bicicleta este cu mult imbunatatit, avand cadru de aluminiu, frane pe disc, butuc cu dinam incorporat, opt viteze si o greutate de numai 15 kilograme.

Vechiul model avea doar o viteza si cantarea 25 de kilograme.

Bicicleta este folosita de soldati pentru exercitii fizice si pentru transportul prin cazarmi.

Armata elvetiana dispunea pana in 2003 de trupe de infanterie cicliste, care circulau cu biciclete militare, dar acestea au fost desfiintate.

×