Cercetătorii americani au reuşit să facă progrese în medicina regenerativă. Două grupuri de savanţi din SUA, pe baza materialului biologic, au creat plămâni artificiali. Primele experimente, făcute pe şobolanii de laborator, au avut succes.
Echipa de cercetători condusă de austriacul Harald Ott, de la Central Massachusetts Hospital din Boston, şi americanul Thomas Petersen, de la Universitatea Yale din New Haven , lucrau independent la crearea organelor artificiale din celule recoltate de la şobolani. Rezultatele experimentelor au fost publicate în revista Nature Medicine.
Potrivit medicilor, oamenii de ştiinţă au reuşit să realizeze un progres real în medicină- ei au reuşit nu numai să creeze din materialul biologic un organ ci chiar să-l conecteze la animalul din laborator (nr. şobolanul). Noile realizări vor fi la mare căutare pe piaţă, scrie inright.ru, deoarece în SUA anual mor 120.000 de oameni din cauza bolilor de plămâni.
Oamenii de ştiinţă consideră însă că este prematur să ne bucurăm de aceste realizari. Este mult mai uşor să creşti un plămân pentru un şobolan decât pentru om sau maimuţă. Prin urmare cercetătorii vor să-şi îmbunătăţească tehnica pe şobolani şi abia apoi să treacă la experimente pe creaturi mai mari.
Mai mult, unii cercetători au ca scop şi crearea unei inimi artificiale biologice. În prezent, Harald Ott face astfel de studii tot pe şobolani.
Citește pe Antena3.ro