Cu ocazia lucrărilor de construcţie a unui imobil cu apartamente în Ramat Aviv, o suburbie a oraşului Tel Aviv, au fost descoperite ruinele unei locuinţe din epoca de piatră, vechi de circa 8.000 de ani, a anunţat, astăzi, Departamentul israelian pentru antichităţi.
"Această locuinţă din neolitic este cea mai veche descoperită vreodată în regiunea oraşului Tel Aviv", a declarat Ayelet Dayan, arheologul care a coordonat săpăturile, relatează AFP, citată de Mediafax. "Este pentru prima oară când obţinem dovada unei prezenţe atât de vechi pentru o populaţie sedentară în această regiune", a adăugat arheologul israelian.
Această locuinţă preistorică avea o suprafaţă de 125 metri pătraţi, cuprindea trei încăperi, folosite, după câte se pare, de familii diferite.
Fundaţia clădirii era realizată din piatră, peste care oamenii preistorici au construit pereţi din lut uscat. În opinia arheologilor israelieni, rezidenţii acestei locuinţe trăiau de pe urma creşterii animalelor, pe malurile fluviului Yarkon, într-o zonă locuită de câteva zeci de mii de ani. Acest lucru este dovedit de vârfurile de săgeţi descoperite în zonă, care sunt vechi de circa 100.000 de ani. Arheologii au descoperit, în apropierea fluviului, şi câteva oase de hipopotam.
Citește pe Antena3.ro