x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Augusta bate palma cu Antena 1

Augusta bate palma cu Antena 1

08 Iul 2005   •   00:00
Augusta bate palma cu Antena 1

Augusta a venit pentru cateva zile in Romania ca sa puna tara la cale cu noile productii Sagitarius ale lui Valeriu Lazarov. Beneficiara directa este Antena 1, care va difuza un serial suta la suta romanesc si va relua emisiunea de succes "Geniali".

Am inteles ca venirea ta in Romania are legatura cu un serial pe care Valeriu Lazarov vrea sa-l produca aici. Despre ce e vorba?
Venirea mea in Romania se datoreaza atat telenovelei pe care o pregatim in colaborare cu Intact Production pentru Antena 1, cat si altor proiecte de televiziune, unul dintre acestea fiind a doua serie a emisiei "Geniali".

In distributia serialului vor figura doar actori sau si vedete?
Castingul este in plina desfasurare si nu pot da deocamdata nici un alt detaliu referitor la aceasta productie.

Dincolo de proiectul pentru acest serial exista si alte propuneri de emisiuni pe care le-ati facut sau urmeaza sa le prezentati televiziunilor din Romania?
Am prezentat deja noi emisii si vom continua sa facem propuneri pentru noul sezon. Sunt formate noi, moderne si variate ca stil.

Dintre televiziuni, TVR si Antena 1 au cele mai multe productii semnate Lazarov. De ce nu se intampla acest lucru si la celelalte televiziuni?
Raspunsul il pot da televiziunile. Casele noastre de productie sunt deschise colaborarilor cu oricare post de televiziune care pune valoare pe profesionalism si pe talent. Dezvoltarea unui proiect de succes depinde doar de disponibilitatea televiziunilor si de dorinta acestora de a realiza productii de calitate.

In ceea ce te priveste, te ocupi acum de dezvoltarea internationala a firmelor Prime Time si Sagitarius, dar te-ai revedea pe micul ecran?
Poate, intr-o zi, cine stie!

Cu ce tip de emisiune?
O sa vorbim la momentul respectiv.

Pentru ca nu te mai afli in fata reflectoarelor, nu-ti lipseste imaginea de vedeta?
Niciodata nu am alergat dupa "imaginea de vedeta". Notorietatea pe care ti-o ofera aparitia pe micul ecran este atat de efemera daca in spatele unei imagini nu exista o persoana cu un caracter puternic si cu o permanenta dorinta de a cunoaste si a invata din fiecare experienta pe care i-o ofera viata.

Acum, ca traiesti in Spania, ai devenit spanioloaica sau esti inca romanca?
Sunt romanca si-am sa raman romanca toata viata. Spania este o tara minunata, cu oameni foarte amabili si prietenosi. Am inceput sa cunosc Spania intr-unul dintre cele mai importante si frumoase momente din viata mea, fapt pentru care aceasta tara imi va ramane in suflet pentru totdeauna. Asa cum n-am sa uit nici o clipa locurile natale, oamenii si anii petrecuti in Romania. De altfel, pana acum cred ca cea mai lunga perioada departe de casa parinteasca a fost de 4 luni.

Cum e viata in Madrid?
Este foarte concentrata asupra profesiei. Lucrez alaturi de Valeriu cel putin cate 10 ore in fiecare zi. Viata noastra sociala nu este foarte intensa. Dar este o placere pentru noi de fiecare data cand avem ocazia sa mergem la o piesa de teatru, la un spectacol de music-hall, la cinema, la o expozitie de pictura sau pe stadion, la meciurile lui Atletico Madrid, echipa de suflet a lui Valeriu. Madridul este un oras fascinant, care nu doarme niciodata!

Cum e relatia cu spaniolii?
Este o relatie foarte buna, dat fiind ca fac parte din aceeasi familie a popoarelor latine, ca si noi. Spaniolii au ajuns deja la acea stare de liniste interioara pe care ti-o ofera siguranta zilei de maine, zambetul aproape insesizabil de pe fetele trecatorilor iti dezvaluie un mod de viata lipsit de multe dintre grijile care ne mai framanta inca pe noi, romanii. In ultimii ani, romanii au calatorit foarte mult in Spania si multi dintre ei au ramas aici, sa lucreze departe de casa, cu dorinta ca familiilor lor sa le fie mai bine pe viitor. Este o realitate pe care spaniolii nu au privit-o cu reticenta, dimpotriva, dandu-le ocazia romanilor sa se integreze in comunitatile "adoptive".

Ce iti lipseste cel mai mult din Romania?
Imi lipsesc spectacolele de teatru din Bucuresti, plimbarile la munte cu parintii, prietenii din copilarie, mancarea romaneasca pregatita atat de bine de mama!

Daca faci o retrospectiva a vietii tale de pana acum ce ti se pare cel mai interesant sau surprinzator lucru care ti s-a intamplat?
Schimbarea tarii in care traiesc.

Cum e sa traiesti langa un om ca Valeriu Lazarov?
Sa vrei ca fiecare zi sa aiba 48 de ore, nu 24. Sa stii cum intelege viata si profesia un om cu o energie, o vointa si o imaginatie iesite din comun. Sa privesti in fiecare zi optimismul drept in ochi si sa intelegi ca increderea in sine si respectul pentru cei din jur sunt primordiale pentru linistea ta launtrica. Inseamna sa traiesc langa un om pe care il admir si il iubesc.

Cum e sa fii cea de-a treia sotie a lui Valeriu Lazarov?
Nu am nici un fel de sentiment negativ fata de aceasta situatie.

Prin ce cuvant ai caracteriza cel mai bine relatia ta cu sotul tau?
Iubire.

Te simti mai puternica afectiv si profesional fiind sotia lui Valeriu Lazarov?
Da, pentru ca el este o persoana de o calitate umana deosebita si un profesionist de la care am ce invata.

Consideri ca esti admirata sau invidiata de celelalte femei pentru relatia ta de cuplu?
Nu pot sa raspund in locul lor. Pot doar sa va spun ca sunt fericita alaturi de Valeriu.

Citeam undeva ca ai trecut la iudaism. Daca e adevarat, de ce?
Acesta este unul dintre multele fapte neadevarate despre care s-a scris. Nu am trecut la iudaism si la nici o alta religie. Prin botezul primit dupa nastere sunt crestin-ortodoxa si nu s-a pus nici o clipa in discutie schimbarea religiei careia ii apartin.

Stiu ca aveai cel putin trei pasiuni: tenisul, pictura pietrelor si scrisul poemelor. Ce s-a intamplat cu ele?
Exista in continuare si li s-a adaugat pasiunea pentru flori si gradinarit. In curtea casei din Madrid am plantat o multime de flori si cativa arbori, de care ma ocup cu placere in timpul liber. Am obiceiul sa aduc cu mine acasa pietre din aproape orice loc pe care-l vizitez, asa cum s-a intamplat si in Mexic, la templele maya, sau pe plaja din regiunea mexicana Cancun. Din pacate, pentru tenis si scris nu am mai avut timp, dar imi doresc foarte mult sa termin un nou volum de poeme in proza si poezii.

Daca se poate, ne poti impartasi o parte dintr-un poem care te reprezinta cel mai mult si care-ti place cel mai mult?
Este o poezie pe care desi am scris-o cu mult timp in urma, mi-e la fel de draga. Se numeste "Cand ingerii plang": Ia-ma cu tine si du-ma departe,/ Aproape de stele, aproape de noapte,/ Arata-mi ce-nseamna sa fii fericit,/ Arata-mi ce-nseamna sa fii osandit/ De iubire, de ura, de zambet si lacrimi,/ De-amagiri si sperante, de-obiceiuri si datini./ Iti voi prinde apoi lacrima calda si-amara/ Sa o-acopar cu iubire curata, de blesteme uitata./ Amintindu-mi incet de tacere si vara/ Cand ingerii plang pe la colturi de stele,/ In nopti lungi, racoroase si pline de ura,/ Cand doi ochi ii cer lunii caldura."

  • Vestimentatie: Ioanin
  • Locatie: Clubul Diplomatilor
  • Fotograf: Lucian Alecu
  • ×
    Subiecte în articol: viata valeriu valeriu lazarov