x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Auto Gadget - QuickCam UltraVision

Auto Gadget - QuickCam UltraVision

19 Ian 2007   •   00:00
Auto Gadget - QuickCam UltraVision

Cea mai noua camera web de la Logitech impresioneaza nu neaparat prin design, ci prin facilitati

Cea mai noua camera web de la Logitech impresioneaza nu neaparat prin design, ci prin facilitati

QuickCam Ultra Vision este prima camera web din serie care incorporeaza un obiectiv din sticla in adevaratul sens al cuvantului, iar cu ajutorul sistemului RightLight 2 este capabila sa produca imagini clare indiferent de nivelul de luminozitate din camera.

DIMENSIUNI. Avand o lungime de 10 centimetri si un diametru de 3,49 centimetri, se observa cu usurinta ca nu este una dintre cele mai compacte camere web disponibile pe piata, dar rezolutia de captura de 960x720 pixeli si pozele de 1.3 megapixeli sunt de ajuns pentru a "ierta" acest neajuns.

DESIGN. Camera este echipata cu doua butoane mari, unul pentru Snapshot-uri si unul pentru previzualizarea capturii video, iar sistemul de prindere este eficient atat pentru ecranele LCD, cat si pentru monitoarele CRT, bratul camerei pozitionandu-se orizontal pe monitorul CRT. Software. Softul de instalare al camerei a ajuns deja la versiunea 10 si este o imbunatatire destul de mare fata de versiunea anterioara. Este foarte intuitiv, avand o structura simpla, cu butoane mari si colorate, ideal pentru un acces rapid la imensa paleta de efecte si setari a camerei.

PRET. Costul unei astfel de camere este in jur de 550 RON, fiind un pret pe care trebuie sa il platesti daca doresti o calitate video la un nivel mai bun decat conferintele ocazionale de pe Yahoo Messenger.

SanDisk Sansa View

Compania SanDisk, cunoscuta pana acum mai mult pentru memoriile flash pe care le produce, a intrat pe piata media playerelor portabile o data cu lansarea SanDisk Sansa View PMP. Acesta este un player portabil cu un ecran de 10 centimetri si o memorie flash interna de pana la 8 GB. Media playerul poate stoca 33 de ore de continut video, 2.000 de melodii sau cateva mii de poze. Playerul are o dimensiune de 78,5 mm x 123 mm x 16,9 mm, citeste carduri SD, SDHC si poate fi conectat la tv pentru rularea continutului AV.

Sansa View are un pret de 299 $ si este capabil sa ruleze patru ore in regim de redare video si pana la zece ore de redare audio sau slideshow de poze.

NEWS
SENZORII CCD - DESUETI. O firma coreeana, Planet82, a anuntat ca a terminat lucrul la un chip foto, capabil sa faca poze in intuneric fara ajutorul unui blit, fiind de 2.000 de ori mai sensibil decat senzorul CCD, inclus acum in camerele foto digitale. Chipul SMPD (Single carrier Modulation Photo Detector) este capabil sa reactioneze la un numar foarte mic de fotoni in niveluri de luminozitate mai mici de 1 lux, echivalentul luminii unei lumanari privite de la un metru distanta. Inca nu s-a preconizat cand va fi inclus acest senzor in camerele foto, dar posibilitatea de a face poze in intuneric fara blit poate da mai putina bataie de cap amatorilor de "ochi rosii".

HD DVD Writer. Cum era de asteptat, primul HD DVD Writer a fost lansat de Toshiba si se numeste SD-H903A, urmand traditia numelor complicate pentru unitatile optice. Acesta este primul HD DVD Writer in format half-height din lume, cei de la Toshiba anuntand si o versiune slim a writerului, pentru sisteme portabile. Un singur disc poate inscriptiona 30 GB de date la viteze de 1x HD DVD, 2.4X DVD+/-R Dual Layer Write, 2.4X, 4X DVD+RW Write, 8X DVD-ROM Dual Layer. Folosind acest writer, poti stoca 7.500 de MP3-uri sau pana la 30.000 de imagini, pe langa posibilitatea implicita de a vedea filme in format HD.
×