x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Aventuri Ice Age

Aventuri Ice Age

de Sebastian S. Eduard    |    31 Mar 2006   •   00:00
Aventuri Ice Age
FILM
O superproductie de desene animate numai si numai pentru copii dezghetati

Bine-bine, veti spune, dar am mai citit despre asta in numarul trecut. Gresit! Dupa lansarea cartilor, la Editura Corint Junior, iata ca in aceasta saptamana este randul filmului. Dupa o asteptare de aproape patru ani (premiera filmului "Ice Age" a avut loc in 2002) iata, in salile de cinema intra continuarea aventurilor animate.

PRIETENII. Aventura plina de peripetii a celor patru prieteni din Epoca de Gheata - Manny, Sid, Diego si Scrat - continua in peisajul devenit mai putin ostil datorita dezghetului.

Toate animalele se bucura de revenirea la o viata normala. Astfel, Manny se gandeste ca ar fi timpul sa-si intemeieze o familie, numai ca nimeni n-a mai vazut un alt mamut de foarte multa vreme. Manny ajunge sa creada ca este ultimul mamut in viata, pana cand intalneste pe Ellie, unica femela mamut de pe pamant. Singura problema este ca cei doi nu se pot suferi unul pe celalalt.

Manny, Sid si Diego descopera ca incalzirea climei si dezghetul care a urmat ridica o problema serioasa: apele dezlantuite ameninta sa inunde intreaga vale. Singura lor cale de salvare este de a ajunge la celalalt capat al vaii. Prin urmare, cei trei prieteni pornesc in aventura; impreuna cu Ellie, Crash si Eddie, doi noi amici, niste creaturi guralive si puse in permanenta pe sotii. In paralel, dupa cum deja ne-am obisnuit, filmul prezinta peripetiile lui Scrat, care aici are un rol mai important decat in cel precedent.

CONTINUARI. Imediat dupa lansarea filmului "Ice Age/Epoca de Gheata" in 2002, atat publicul, cat si critica de specialitate au avut o reactie extrem de pozitiva. Toti au indragit cele patru personaje inedite si peripetiile prin care trec. Asa s-a ajuns la "Ice Age 2". Si daca e sa dam crezare barfelor, filmul va continua: "Ice Age 3" se va naste probabil undeva prin 2010. Oare producatorii se vor tine de cuvant? Vom trai si vom vedea...

DISTRIBUTIE. Actori de renume asigura vocile personajelor: Jay Leno, Queen Latifah, Ray Romano, Denis Leary, John Leguizamo

VIDEO&DVD
BEN HUR, EDITIE SPECIALA. Un pachet de colectie in editie limitata, pe patru discuri, care pe langa cele doua filme (versiunea din 1959 si filmul mut din 1925) contine un numar impresionant de bonusuri. Filmul din 1959, cu Charlton Heston in rolul principal, a primit nu mai putin de 11 Premii Oscar.

MACBETH. Tragedia intunecata a lui Shakespeare povesteste despre ambitie si vina in contextul regicidului, violentei si supranaturalului. Cand trei vrajitoare ii spun eroului Macbeth ca este destinat sa devina regele Scotiei, acesta incearca sa-si faureasca propriul destin. Ajutat si incurajat de sotia sa, el porneste un regim al terorii. Nicol Williamson (Macbeth) si Jane Lapotaire (Lady Macbeth), amandoi renumiti interpreti ai pieselor lui Shakespeare, confera o tensiune si o atmosfera piesei rar intalnite in afara scenei de teatru.

HARRY POTTER SI POCALUL DE FOC. Dupa ce numele lui a tasnit din Pocalul de Foc, Harry Potter a devenit concurent in infioratoarea batalie pentru glorie dintre trei scoli de vrajitori - Turnirul Celor Trei Vrajitori. Oare cine i-a introdus numele in Turnir, cand el nu si-a dorit niciodata sa participe? In cea de a patra adaptare dupa seria Harry Potter a scriitoarei J.K. Rowling, totul se schimba: eroii lasa in urma copila-ria si au de infruntat provocari mai mari decat si-ar fi putut imagina.
×