x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Baietii cerului

Baietii cerului

de Sebastian S. Eduard    |    01 Dec 2006   •   00:00
Baietii cerului

Primul razboi mondial: istoria escadrilei Lafayette. "Flyboys", primul film in ultimii 40 de ani despre implicarea fortelor aviatice americane in primul razboi mondial, este inspirat de curajoasa poveste a tinerilor americani care au devenit celebri sub numele de Escadrila Lafayette.

Film

Primul razboi mondial: istoria escadrilei Lafayette. "Flyboys", primul film in ultimii 40 de ani despre implicarea fortelor aviatice americane in primul razboi mondial, este inspirat de curajoasa poveste a tinerilor americani care au devenit celebri sub numele de Escadrila Lafayette. Prin nimic speciali inainte de razboi, ei s-au oferit voluntari in cautarea aventurii, dar au devenit eroi. Pana acum, nici un film nu a mai prezentat cu atata acuratete pericolul si andrenalina din luptele aeriene care au reprezentat un rol atat de important in rezistenta Aliata.

Razboi. In 1917, inainte de intrarea oficiala in razboi a Statelor Unite, fortele aliate ale Frantei, Angliei si Italiei de-abia puteau face fata asalturilor Germaniei. Cativa tineri americani s-au oferit sa lupte alaturi de fortele franceze. Unii au ales sa lupte in infanterie, altii sa se alature Crucii Rosii. Dar 38 dintre ei au ales ceva diferit: ei s-au decis sa invete sa zboare.

La armata. Motivul pentru care s-au inrolat a fost diferit pentru fiecare: Blaine Rawlings (James Franco) era in cautarea unui scop, dupa ce ferma familiei a fost inchisa de catre o banca, Briggs Lowry (Tyler Labine) este obligat sa se inroleze de catre autoritarul sau tata, in timp ce boxerul de culoare Eugene Skinner (Abdul Salis) vrea sa-si rasplateasca tara pentru toleranta rasiala cu care l-a acceptat. Dar sub comanda capitanului francez Thenault (Jean Reno) si cu veteranul american Reed Cassidy (Martin Henderson) la conducere, acesti tineri americani au brazdat cerul plini de curaj si si-au riscat vietile, nu doar infruntand fortele inamice, ci si folosind avioanele cu greseli de proiectare, neincercate de nimeni pana atunci.

Inspirat din adevarata poveste a legendarei escadrile Lafayette, "Flyboys" este regizat de castigatorul Premiului Oscar, Tony Bill, ("The Sting") si produs de Dean Devlin ("The Patriot", "Independance Day", "Stargate") si Marc Frydman ("Commander in chief"). Vedeta filmului este James Franco (seria "Spiderman"), secondat de Martin Henderson ("The Ring") si Jean Reno ("The Da Vinci Code").
Video & DVD

Ostatici sub acoperire.
Cu Jason Statham (Transporter, Snatch), Ryan Phillippe si Wesley Snipes in rolurile principale, "Ostatici sub acoperire" spune povestea celui mai mare jaf din istorie. In fiecare dimineata usile bancii se deschid pentru a lasa sa se instaleze calmul unei zile normale de lucru. Nimic nu pare sa prevesteasca haosul care avea sa urmeze si asta pentru ca, pana sa realizam ce se intampla cu adevarat, ne trezim "ostatici" ai unui exploziv film de actiune.
An: 2006: Suport: DVD - Gen: Actiune/ Thriller
Cu: Jason Statham, Ryan Phillippe, Wesley Snipes - Regia: Tony Giglio

Sa dansati bine!
Pierre Dulaine (Antonio Banderas) este un dansator profesionist. Deoarece cariera lui a ajuns in impas, se ofera, voluntar, profesor de dans de societate intr-un liceu din Bronx. Aici isi propune sa ii invete pe elevii-problema, care isi petrec mult timp in clasele de detentie, manierele dansului adevarat. Interesati doar de hip-hop, elevii il privesc pe Dulaine cu mult scepticism, asa incat, la prima vedere, initiativa lui Pierre pare sortita esecului. Profesorul insa se arata interesat de ritmurile lor de hip-hop si devine preocupat de viata acestor adolescenti. Un nou stil de dans ia astere astfel, iar Pierre le deschide drumul acestor tineri catre o competitie nationala... redandu-le increderea in ei insisi.
An: 2006 - Suport: DVD - Gen: Drama
Cu: Antonio Banderas, Rob Brown, Yaya DaCosta, Alfre Woodard - Regia: Liz Friedlander
×