x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bang-bang!

Bang-bang!

de Raluca Grintescu    |    17 Mar 2006   •   00:00
Bang-bang!
MUZICA
James Blunt este primul artist britanic care a "spart" topul Billboard 100

Dupa ce a stat pe locul doi in topuri timp de trei saptamani cu piesa "Yo’re beautiful", James Blunt a detronat-o pe Beyonce, ocupand locul I in topul Hot Billboard 100. Este un eveniment remarcabil, avand in vedere ca ultimul artist britanic care a fost cap de afis pentru mai multe saptamani la rand a fost Elton John, in 1997, cu featuring-ul "Candle in the Wind"/"Something About the Way You Look Tonight". Cert este ca in ultimii ani artistii din Marea Britanie au cam esuat sa "sparga" piata americana. Luati de exemplu Oasis care nu au obtinut succesul mult dorit sau chiar Robbie Williams care e ravnit in Europa, dar nu si de americani.

ROCADA. James Blunt a schimbat armata pe muzica, la indemnul lui Elton John

VOCATII. Arborele sau genealogic indica o insiruire de barbati constiinciosi, principiali, care au avut o cariera predominant militareasca. Nici un pic de suflu muzical in oase. Singurele sunete muzicale pe care James le-a ascultat in copilarie au fost "Happy Birthday" si "Silent Night". Va intrebati atunci cum s-a lipit muzica de el? Ei bine, daca ai fi fost trimis la doar 7 ani la scoala de management, daca ai fi studiat Ingineria din greseala ("credeam ca vom invata sa pilotam, nu sa prelucram metale"), ai fi facut armata de nevoie, ai fi pazit Regina, ai fi ingropat-o pe Regina-Mama, te-ai fi zbenguit pe strazile Londrei sa faci fotografii la turisti, e normal ca la un moment dat sa vrei sa pui arma jos, sa iei o chitara in mana si sa faci un album cu Linda Perry in America. Ceea ce James a si facut. A venit la Los Angeles in 2003 si a semnat un contract cu casa de discuri a Christinei Aguilera si Pink. De aici drumul a fost simplu. Cum a reusit James Blunt? Probabil doar frizerul lui stie; sau mai degraba, ori nu vrea sa vorbeasca, ori James si-a tuns singur parul...

hot NEWS
MODEL. Rapperul 50 Cent l-a ridicat in slavi pe Eminem pentru ca, asa cum a declarat el, acesta l-a ajutat sa stea cu picioarele pe pamant si sa nu fie luat de valul succesului. 50 Cent a marturisit ca i-a urmat exemplul colegului sau de breasla. "Ma uit mereu la Eminem sa vad cum trateaza succesul, mai ales ca in unele chestii este mai tare ca mine. M-a ajutat sa stau in banca mea", a recunoscut 50 Cent.

LEGATURA. Mick Jagger s-a "combinat" cu un fotomodel argentinian de 18 ani in turneul pe care l-a facut in America de Sud. Luli Fernandez - care pretinde ca este cea mai mare fana Rolling Stones - a declarat publicatiei The Mail on Sunday cum s-a cunoscut cu Jagger dupa concertul din Buenos Aires. "Daca Mike ar fi fost cu 30 de ani mai tanar, m-as fi maritat cu el. Dar asa seamana cu bunicul meu si nu ma incita deloc", a mai spus Luli.

ALBUM. Una dintre minunatele fatete ale carierei de artist este aceea in care iti poti exprima respectul fata de altcineva prin productii muzicale. Tocmai ceea ce Bruce Springsteen a si facut cu noul album, "We Shall Overcome The Seeger Sessions", un disc dedicat lui Pete Seeger. Programat sa apara pe piata la 25 aprilie, albumul se foloseste de numele legendei folk, dar prezinta totodata cele 13 interpretari de folk traditional in maniera Springsteen care au fost asociate cu Seeger, precum "Jessie James", "Shenandoah" sau "We Shall Overcome". Dupa lansare, Bruce a planuit si un miniturneu in SUA si in Europa. (Raluca Grintescu)
×
Subiecte în articol: james