x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bernard Madoff va fi arestat la domiciliu şi va purta un dispozitiv electronic de urmărire

Bernard Madoff va fi arestat la domiciliu şi va purta un dispozitiv electronic de urmărire

18 Dec 2008   •   00:00
Bernard Madoff va fi arestat la domiciliu şi va purta un dispozitiv electronic de urmărire

Fostul preşedinte al Bursei Nasdaq şi consilier pentru investiţii pe Wall Street, Bernard Madoff, acuzat de o fraudă în valoare de circa 50 de miliarde de dolari, va fi arestat la domiciliu, în loc să fie trimis la închisoare, şi va purta un dispozitiv electronic de urmărire, relatează ABC News, citată de Mediafax.



Potrivit unui acord anunţat de procurorii federali, Madoff, acuzat de cea mai mare fraudă din istoria SUA, va putea rămâne în apartamentul său în valoare de şapte milioane de dolari de pe Park Avenue, în loc să fie trimis la închisoare. El a fost arestat joia trecută de agenţi FBI, dar un magistrat federal a acceptat eliberarea sa condiţionată, dacă va găsi patru persoane care să garanteze pentru el. Potrivit autorităţilor, Madoff nu a putut îndeplini aceste condiţii, doar soţia şi fraţii săi fiind dispuşi să semneze documentul. În loc să îl trimită la închisoare, însă, procurorii au fost de acord cu detenţia la domiciliu, însoţită de supraveghere electronică. Conform noilor condiţii, Madoff şi apartamentul său luxos din Manhattan vor avea dispozitive electronice de monitorizare, iar acesta nu va avea voie să îşi părăsească locuinţa între orele 19.00-09.00.
Frauda rezultată în urma activităţilor ilicite de care este acuzat Bernard Madoff este estimată la 50 de miliarde de dolari şi a afectat instituţii financiare, investitori privaţi, organizaţii non-guvernamentale şi asociaţii caritabile din Statele Unite şi întreaga lume. (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea