x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Beţivii Europei

Beţivii Europei

de Sînziana Stancu    |    22 Apr 2010   •   00:00

Britanici sunt cei mai mari beţivi din Europa, 12% dintre ei recunoscând că beau până la zece pahare de alcool la un chef.

Eurobarometrul beţiei arată că britanicii nu sunt singurii beţivi consecvenţi, care beau în medie de trei sau patru ori pe săptămână, ei fiind "în competiţie" cu maltezii la cantitatea de băutură pe care o consumă la o singură beţie.

Italienii şi portughezii au alte obiceiuri de pahar. Ei au tendinţa să bea puţin şi des, 6% dintre ei spunând că beau până la două pahare de alcool pe zi. Cei mai moderaţi băutori din Europa sunt, totuşi, italienii, 9% dintre ei spunând că nu au băut niciodată mai mult de două pahare al o singură petrecere.

În cele 27 de ţări din Europa, trei pătrimi dintre cetăţenii europeni au consumat băuturi alcoolice în decurs de un an, în timp ce un sfert  s-a abţinut. De asemenea, media la nivel european privind frecvenţa săptămânală a consumului de alcool este de unu până la trei ori pe săptămână. Eurobarometrul arată că europenii bine plătiţi beau cu 10% mai mult decât cei cu salarii mici. Cât priveşte categoriile de vârstă, europenii de peste 55 de ani sunt mai tentaţi să consume zilnic alcool, decât cei cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani. Însă tinerii sunt înclinaţi să mai mult de cinci pahare la un singur chef, decât europenii de vârsta a doua.

×
Subiecte în articol: lumea