x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bogatii Europei

Bogatii Europei

de Cristina Ologeanu    |    31 Mar 2006   •   00:00
Bogatii Europei
DOCUMENTAR
Averile europenilor, in documentar

Europenii care au averi de miliarde au intrat in colimatorul realizatorilor de filme documentare de la Discovery Channel. Acestia din urma au realizat un top, au mers acasa la bogatasi, i-au filmat si ii vor da la televizor sub titlul "Cei mai bogati oameni din Europa". Seria de documentare va fi difuzata in premiera in Romania la 3 aprilie, pe Discovery Channel. In fiecare seara veti avea ocazia (din pacate doar prin intermediul televizorului) sa faceti cunostinta cu miliardari adevarati si sa aflati cum au facut ei avere.

Michael Flatley a facut o avere frumusica din dansurile traditionale irlandeze

PE TARI. La Londra traiesc mai multi miliardari decat in orice alt oras din lume: 44, cu zece mai multi decat la New York. Pe intreg teritoriul Germaniei se gasesc 52 de miliardari, in Spania sunt 11, in Italia - noua, iar in Rusia inca nu s-a incheiat "recensamantul" miliardarilor. Din pacate, in acest top nu se regaseste nici un roman.

NUME. Pe "lista" se afla oameni care scot bani din diverse domenii de activitate: sport, muzica, vanzari auto, dans sau chiar din... puteri paranormale. Cantaretul irlandez Chris DeBurgh a facut avere din vanzarea a peste 45 de milioane de discuri si din cele peste 3.000 de concerte live. Un alt artist cu bani multi este dansatorul Michael Flatley. Pilotul de Formula I, Michael Schumacher si patronul echipei Chelsea, Roman Abramovici, sunt alte doua nume sonore din topul miliardarilor europeni. Dar pe acestia ii veti cunoaste ceva mai tarziu. In primul episod vor fi prezentati Enrique Ponce, Carl Fogarty, Uri Geller, Engelbert Humperdinck. Matadorul Enrique Ponce este unul dintre cei mai bogati oameni din Spania, el castigand pana la 100.000 euro pentru o singura competitie. Carl Fogarty, de patru ori campion mondial la motociclism, este unul dintre cei mai bogati oameni din lumea sporturilor cu motor. Puterile sale telekinetice i-au adus mediumului de origine israeliana Uri Geller zeci de milioane de dolari. Engelbert Humperdinck, unul dintre cei mai de succes artisti din istoria muzicala a Marii Britanii, se lauda cu vanzari-record de 130 de milioane de discuri.

INFO
FOC. De luni, 3 aprilie, la Discovery Channel debuteaza o noua serie de documentare de tip reality. "Pompierii americani" prezinta viata unui gen de eroi cu totul deosebit: pompierii - cum traiesc ei, cum este in cazarma, ce fac ei in... bucatarie si, bineinteles, tensiunea interventiilor. De departe, bucataria este vedeta si centrul principal de interes. Ea detine titlul suprem in acele momente de liniste, cand pompierii nu se lupta cu flacarile infernale si nu salveaza victime. In bucatarie se aud bancurile cu pompieri, povestile celor care se lauda si cele mai proaspete barfe. Bucataria este locul care ii leaga si ii apropie pe barbatii si femeile pompieri. (C.O.)

MANCARE. De miercuri, BBC Prime va invita sa porniti pe urmele maestrului in arta culinara Antony Worrall Thompson, pentru a vedea ce viata ocupata are ca bucatar-sef, ca patron de restaurant, ca celebritate si om de afaceri - atunci cand munceste, dar si cand se distreaza. Antony are o sedinta cu antrenorul lui personal si da un interviu, apoi prepara rapid o cina de familie cu friptura de pui la cuptor si se grabeste sa acopere o tura tarzie la propriul sau restaurant, Notting Grill, unde nu intotdeauna seara decurge conform planurilor initiale. (C.O.)
×