x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bogaţii scenei

Bogaţii scenei

de Raluca Grintescu    |    01 Mai 2008   •   00:00

Vechile glorii ale muzicii rock şi pop sînt în continuare muzicienii care cîştigă cei mai mulţi bani. Potrivit site-ului revistei americane Forbes, The Rolling Stones sînt în capul listei

Vechile glorii ale muzicii rock şi pop sînt în continuare muzicienii care cîştigă cei mai mulţi bani. Potrivit site-ului revistei americane Forbes, The Rolling Stones sînt în capul listei. Legendara trupă a cîştigat 88 de milioane de dolari între iunie 2006 şi iunie 2007, în special datorită turneului “A Bigger Bang”.


SUMĂ RECORD. Chiar dacă pe locul al doilea al topului se află rapperul Jay-Z, în vîrstă de 37 de ani, cu 83 de milioane de dolari, cei mai mulţi din acest clasament sînt mai cunoscuţi celor care au vîrsta de 50 de ani decît adolescenţilor. Madonna, 49 de ani, este a treia pe listă, cu 72 de milioane de dolari, urmată de Bon Jovi, pe scenă din 1983, cu 67 de  mi­lioane de dolari.  Regina pop va susţine cele mai profitabile concerte din cariera sa – două spectacole în Dubai, pentru care va primi 12,5 mi­lioane de lire sterline, iar pentru fiecare minut de “cîntare”, diva va fi recompensată cu nu mai puţin de 83.333 de lire sterline, sumă record în industria muzicală.


TURNEE. Elton John, care a împlinit recent 60 de ani, a cîştigat 53 de milioane de dolari, cu puţin mai mult decît Céline Dion (45 de milioane). La baza clasamentului, rapperul 50 Cent i-a devansat pe rockerii irlandezi U2 şi pe rapperul şi producătorul Diddy, care au încasat fiecare 33, 30 şi respectiv 23 de milioane de dolari. “Muzica pop a fost mult timp un joc pentru tineri. Însă cînd este vorba de recorduri de încasări, «bătrînii» înving.” Deşi vînzările de discuri sunt cele care primează, turneele sunt totuşi cele care aduc cei mai mulţi bani.

×
Subiecte în articol: magazin