x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun BRAZILIA. Guvernatorul Capitalei, arestat pentru corupţie

BRAZILIA. Guvernatorul Capitalei, arestat pentru corupţie

12 Feb 2010   •   00:00

Guvernatorul capitalei braziliene, Brasilia, Jose Roberto Arruda, a fost arestat după ce justiţia ordonase reţinerea sa preventivă pentru presupusă corupţie şi distrugerea unor dovezi, a anunţat poliţia federală.



Conform Agerpres, guvernatorul fusese acuzat la sfârşitul lunii noiembrie 2009 de poliţia federală că dirijează o reţea de vărsare a mitei deputaţilor aliaţi şi de trafic de influenţă în cadrul guvernului local.

Într-o înregistrare audio aflată în posesia anchetatorilor, guvernatorul cere secretarului său pentru relaţii instituţionale să distribuie în numele său 400.000 reali /231 milioane de dolari/ aliaţilor săi.

Judecătorii Tribunalului superior al justiţiei au aprobat detenţia lui Arruda cu 12 voturi şi două împotrivă după ce au ascultat înregistrări telefonice în care acuzatul şi complicii săi se referă la distrugerea probelor în cazul în care guvernatourul va trebui să părăsească Brasilia.

Guvernatorul este în prezent fără partid după ce a abandonat Partidul Democrat /DEM, dreapta/ din cauza scandalului. Justiţia a ordonat arestarea altor patru persoane legate de acest dosar.

×
Subiecte în articol: lumea