CARTE
Editura Paralela 45 ne ofera o surpriza editoriala de proportii: "Ghidul manierelor elegante pentru secolul al XXI-lea". Integrarea, globalizarea si internetizarea vor aduce, vrem, nu vrem, schimbari la nivelul obiceiurilor, manierelor si gesturilor cotidiene. Pe unele le simtim deja, altele isi vor face simtita prezenta cat de curand. Ca sa fiti in pas cu tendintele, aveti nevoie de un ghid. Iar cartea de fata tocmai asta este: un ghid al manierelor elegante pentru lumea secolului in care traim. De la cum sa spui nu atunci cand se cuvine si cum sa-ti ceri iertare atunci cand ai gresit, trecand prin strategii simple de slefuire a manierelor din timpul meselor, pana la sfaturi privind utilizarea adecvata si politicoasa a telefonului celular si a e-mail-ului - toate acestea si multe alte sfaturi si sugestii prin care autoarea ne ajuta sa depasim cu farmec si gratie situatiile delicate. Intr-un continut de peste 400 de pagini si 30 de capitole autoarea Mary Mitchell ne spune care sunt regulile de eticheta, fie ca vorbim de diferite sporturi, relatii intime, mese festive sau de afaceri, scoala, locul de munca sau atunci cand este vorba de... nunta.
CATEVA PRECEDENTE
|
Cartile despre bunele maniere se vand foarte bine. Poate cel mai bun exemplu este "Codul bunelor maniere astazi", publicat de Aurelia Marinescu la Editura Humanitas, care la zece ani de la aparitie s-a vandut in mai bine de 200.000 de exemplare. Asadar, in medie, 20.000 de familii de romani cumpara, an de an, cartea doamnei Marinescu. Mai mult, cu ocazia Targului Gaudeamus, recent incheiat, Editura Corint a lansat "Codul bunelor maniere pentru copii".
|
CINE E MARY MITCHELL
|
Mary Mitchell este o autoritate in materie de educatie si stil de comportament, fiind chiar fondatoarea si presedinta unei organizatii de profil care ii poarta numele. Firma se ocupa de consilierea si educarea cadrelor de conducere si a angajatilor cu orice nivel de pregatire profesionala. Este si autoarea mai multor carti in domeniu. Cea mai completa insa este prezenta carte, publicata in Statele Unite sub titlul "The Complete Idiotâs Guide to Etiquette".
|
SEMNALE EDITORIALE |
Citește pe Antena3.ro ParanoiaEditura Rao. In urma unei glume nevinovate, Adam Cassidy, un tanar angajat intr-o corporatie high-tech, este atras intr-un labirint sinistru de intrigi si tradari, avand de ales intre doua optiuni la fel de dificile: sa ajunga in inchisoare sau sa devina spion in compania concurenta. Santajat sa patrunda in lumea spionajului industrial, Adam descopera ca, odata intrat in joc, poate trai cu adevarat visul american. Numai ca pretul ce trebuie sa-l plateasca este tradarea...Povestiri incredibileEditura Nemira. Va place genul SF scurt? Povesti cu fantome, povesti de groaza, povestiri cu detectivi, suspans, teroare, fantezii, intamplari macabre, toate pot fi intalnite in paginile acestei antologii din Colectia McSweeneyâs. Jim Shepard, Glen David Gold, Stephen King, Michael Crichton, Michael Moorcock, Rick Moody, Michael Chabon sunt numai cativa dintre cei 20 de autori care va propun un festin editorial de zile mari.Palatul chelfaneliiEditura Trei. Timpurile Moderne s-au angajat pe o cale fara intoarcere. In marea-i bunatate si indeosebi cu marea-i clarviziune, presedintele unui stat situat "undeva intre Elvetia, Franta, Germania, Asia si Africa" ia o hotarare cu uriase urmari pentru viata concetatenilor sai: interzice parintilor â si celor cu ei de o seama: tutori, educatori, profesori â sa-si mai bata copiii⦠Un volum semnat Pascal Bruckner.PesteraEditura Polirom. Parte a "involuntarei" trilogii, din care primele volume au fost "Toate numele" si "Eseu despre orbire", "Pestera" (Jose Saramago) are ca tematica opozitia dintre realitatea virtuala, o lume de umbre si artificii, creata de societatea postindustriala, si realitatea traditionala a artizanului, pe cale de disparitie, impreuna cu vechile meserii dedicate plamadirii materiei. O familie traieste si iubeste in umbra Centrului, o tentaculara constructie menita sa asigure totul oamenilor fascinati de ea. |