x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Canalul Suez / Un inginer român a murit într-un incendiu la bordul unui vapor

Canalul Suez / Un inginer român a murit într-un incendiu la bordul unui vapor

12 Ian 2009   •   00:00

Un inginer de vapor român a murit în urma unui incendiu care a izbucnit în sala motoarelor, la bordul unei nave din Canalul Suez, informează Daily News.



Românul, identificat drept Ion Sălcescu, de 56 de ani, a fost singura victimă a incendiului, ceilalţi 18 membri ai echipajului fiind evacuaţi în siguranţă şi apoi repatriaţi.

Focul a izbucnit în puntea superioară a sălii motoarelor, între doi pereţi, însă autorităţile nu au stabilit cauza incendiului.

"A fost un incendiu puternic, vaporul a ars în întregime", a declarat o sursă oficială.

Vaporul Shingal, construit în 1979 pentru a transporta mărfuri, se îndrepta în nordul Canalului Suez când incendiul s-a declanşat, la 70 de kilometri în sudul Portului Sadi, pe 7 ianuarie.

Nava era a unsprezecea dintr-un convoi şi a ancorat din cauza incendiului. Epava nu reprezintă vreun risc pentru alte vapoare, fiind retrasă de un remorcher din Canal în Lacul Amar.

Shingal avea steagul Republicii Panama, fiind trecută în Registrul Maritim rus, după ce a fost declasată din registrele german şi român.

Vaporul e deţinut de grupul Transoceanic Maritim, operatorul şi managerul său fiind Serviciile Maritime Londoneze. Managementul tehnic al vasului era responsabilitatea Mektar Shipping and Trading.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea