x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cantecele noastre

Cantecele noastre

13 Ian 2005   •   00:00

MUZICA
24 de slagare romanesti adunate pe un CD de exceptie realizat in urma voturilor cititorilor de Jurnalul National Chiar daca romanii nu au spart piata internationala muzicala cu hituri fredonate in toate colturile lumii, ne putem lauda ca, de-a lungul timpului, urmasii lui Traian si Decebal au dat nastere unor cantece care si acum ocupa un loc de cinste in topurile preferintelor fiecaruia dintre noi.
CRISTINA OLOGEANU

Albumul cu piese de aur constituie un cadou potrivit pentru orice ocazie
In ultima saptamana a lui octombrie 2004, Jurnalul National a propus cititorilor sai sa decida soarta unui proiect muzical. O data cu aparitia editiei de colectie "Slagarele romanilor", pe 25 octombrie, toti cititorii de Jurnalul au fost chemati la vot. Un alt fel de vot decat cel care are loc din patru in patru ani.

EDITIE DE COLECTIE. In cele 24 de pagini speciale au fost prezentate povestile unor slagare create inainte de 1989. Printre acestea s-au aflat "Macarale", "Zaraza", "Copacul", "Salcia", "Drumurile noastre", "Lalele", "Trecea fanfara militara". Cititorii nostri au fost invitati sa voteze pe adresa ziarului ce slagare considera ei ca trebuie sa apara pe un CD ce urma sa se lanseze la o data ulteriora.

VOTURI. Astfel ca, pe baza preferintelor celor 3.943 de votanti, la 11 decembrie s-a a iesit pe piata CD-ul "Cantecele noastre, toate". Acesta contine 24 de slagare: "Drumurile noastre", "Buna seara, iubite!", "Zaraza", "Ani de liceu", "Iubesc femeia", "Du-ma acasa, mai tramvai", "Sanie cu zurgalai", "Casuta noastra", "Lasa-mi, toamna, pomii verzi", "Ionel, Ionelule", "Copacul", "Macarale", "Casa mea", "Vrei sa ne-ntalnim sambata seara", "Te astept sa vii", "Lalele", "Salcia", "Strada sperantei", "Firicel de floare albastra", "Trecea fanfara militara", "N-ati vazut cumva o fata?", "Truli, truli" si "O lume minunata".

FARA VARSTA. Asadar, slagare pe care le puteti reasculta cu placere. Chiar si tanara generatie poate, cu aceasta ocazie, sa se familiarizeze cu slagare la moda pe vremea parintilor si a bunicilor, dar si cu nume care au scris file intregi in istoria muzicii autohtone: Zavaidoc, Dan Spataru, Maria Lataretu, Cristian Vasile, Gica Petrescu, Aurelian Andreescu, Trio Grigoriu, Angela Similea, Titi Botez.
×