x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte - O plimbare prin lume

Carte - O plimbare prin lume

de Sebastian S. Eduard    |    20 Oct 2006   •   00:00
Carte  -  O plimbare prin lume

Faceti cunostinta cu noile destinatii propuse: Berlin, Milano, Atena, Madrid

Faceti cunostinta cu noile destinatii propuse: Berlin, Milano, Atena, Madrid

Este la moda sa calatoresti, iar Editura Litera International ne propune patru mari metropole europene - Berlin, Milano, Atena, Madrid. Patru destinatii, patru Ghiduri Vizuale Turistice Top 10, format de buzunar, licenta DK. Practice, atat ca dimensiune, cat si ca mod de prezentare a informatiei, Ghidurile Vizuale Top 10 te indruma spre cele mai importante 10 obiective de vazut, de cumparat, de gustat, de gasit, de facut si... chiar de evitat!

ORASELE. Faceti asadar cunostinta cu Atena. Pentru cei mai multi, Atena inseamna Acropolele. Plus mancarea si bautura greceasca. Sau o escala inainte de asaltul insulelor. Important, dar superficial. Pentru cei care ajung sa o cunoasca si sa iubeasca, Atena e o stare de spirit... Madridul inseamna Muzeul Prado, unul dintre cele mai mari ale lumii, unde pot fi admirate creatiile lui El Greco si Goya, dar si Santiago Bernabeu, stadionul magic al echipei Real Madrid. Berlinul a inspirat dintotdeauna teama si respect. De cand a cazut Zidul Berlinului, simbol al Razboiului rece, capitala renascuta a Germaniei poate fi admirata in toata splendoarea sa. Cladirea Reichstagului, simbolul istoriei Germaniei, poarta Brandenburg, Muzeul Bode sunt numai cateva oferte. Milano e o destinatie ideala deopotriva pentru amatorii de shopping si pentru iubitorii de muzica clasica. Iar pentru cei care doresc sa faca pasul dinspre Dan Brown spre adevaratul Da Vinci pot admira tulburatoarea creatie a lui Leonardo, Cina cea de Taina, de la biserica Madonna delle Grazie.

SEMNALE EDITORIALE
Principele modern
EDITURA ANTET. Teoria democratiei ne invata ca poporul conduce. In practica, avem lideri care conduc poporul intr-un mod care nu difera fundamental de cel al principilor si potentatilor de altadata. Care este natura exacta a conducerii politice astazi? Cum putem explica importanta constanta, daca nu chiar crescanda, a ramurii executive in raport cu celelalte forme de conducere politica? Acestea sunt principalele intrebari la care incearca sa raspunda cartea de fata.


Scurta istorie a tractoarelor in limba ucraineana
EDITURA POLIROM. Pornind de la un element autobiografic (cartea despre rolul tractoarelor in istoria Ucrainei moderne scrisa de tatal ei), autoarea construieste povestea lui Nikolai, un vaduv ucrainean in varsta de 84 de ani, cetatean britanic naturalizat, un ins excentric, trasnit, egoist si gandind logic doar atunci cand e vorba de combustia interna. Dupa moartea sotiei, ratacit intr-o mare de zile si nopti solitare, el redescopera iubirea in persoana oportunistei Valentina, o ucraineanca de 36 de ani, blonda si divortata, care doreste sa obtina drept de rezidenta in Anglia...


Baietii lui Anansi
EDITURA TRITONIC. Cunoscut ca unul dintre cele mai indraznete talente ale literaturii, Neil Gaiman ne ofera acum o mitologie pentru lumea moderna: profetii intunecate, nereguli familiale, deceptii mistice si pasari ucigase. Anansi este zeul viclean, zeul-paianjen, spiritul razvratit, capabil sa rastoarne ordinea prestabilita, sa se imbogateasca din piatra seaca si sa il infrunte pe diavol. Unii cred ca, ar fi in stare sa pacaleasca insasi moartea. Intorcandu-se in tinutul pe care l-a creat in "Zei americani", Neil Gaiman ne ofera acum o carte atat de ingenioasa ca iti ia rasuflarea...


Oliver Twist
EDITURA CORINT. Oliver Twist este saga unui orfan care trece, inca de la nastere, prin multe schimbari crude, dar care, datorita firii lui cinstite si a inimii sale bune, iese triumfator si calit din menghina lor, castigand numerosi prieteni. Este o poveste captivanta, mai ales pentru copii, dar este la fel de interesanta si pentru adulti. O poveste clasica, scrisa de incomparabilul Dickens.


×