x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte - Poveste de 11 septembrie

Carte - Poveste de 11 septembrie

de Sebastian S. Eduard    |    22 Sep 2006   •   00:00
Carte - Poveste de 11 septembrie

Cartea dupa care Stone a facut filmul

Cartea dupa care Stone a facut filmul

Cartea "102 minute" a reporterilor de la New York Times Jim Dwyer si Kevin Flynn, o poveste a luptei pentru supravietuire din Turnurile Gemene la 11 septembrie, a fost publicata recent in limba romana de Editura Nemira.

LUPTA. Timp de 102 minute, in dimineata zilei de 11 septembrie 2001, 14.000 de oameni s-au luptat pentru viata la World Trade Center. Cartea intentioneaza sa dezvaluie ce s-a intamplat atunci, "exclusiv din perspectiva oamenilor din interiorul Turnurilor Gemene - angajati ai firmelor, vizitatori si salvatorii care le-au sarit in ajutor". O privire din interior asupra unei zile pe care lumea intreaga a trait-o numai din afara; o lupta inegala cu spaima, cu moartea si cu haosul purtata de oameni obisnuiti aflati in situatii imposibile.

Relatarile sunt extrase din 200 de interviuri cu supravietuitori si martori, realizate de cei doi jurnalisti, din mii de pagini de transcrieri ale transmisiilor radio, din mesaje telefonice, electronice si din diverse discutii.

FILMUL. Intamplarile relatate in carte au stat la baza filmului "World Trade Center", in regia lui Oliver Stone, cu Nicolas Cage in rolul principal. Filmul va avea premiera in Romania la 13 octombrie.

SEMNALE EDITORIALE
Masca lui Atreus
EDITURA NEMIRA. Intr-un mic muzeu de arheologie din Atlanta este descoperit cadavrul proprietarului si... o camera secreta cu cea mai uimitoare colectie de antichitati grecesti. Jefuita in trecut de nazisti, comoara bantuie obsedant visele de razbunare ale nostalgicilor lui Hitler. Doar o nepretuita masca miceniana a fost furata din colectie, impreuna cu osemintele unui erou legendar, despre care se credea ca a existat doar in miturile antice. Masca, o revelatie arheologica, poate dobandi puteri ucigatoare in maini criminale.


Timpul trairii Timpul marturisirii
EDITURA CORINT. Eugen Simion nu concepe jurnalul ca spatiu al confesiunilor violente, nu-si varsa aici otravurile, ca Sainte-Beuve altadata, incondeindu-si pentru eternitate contemporanii. In jurnal vede mai mult un exercitiu de viata, forma de manifestare a libertatii spiritului si "opera a vointei noastre". Iar vointa nu se refera atat la regularitatea notatiilor (ziaristul recunoaste adesea ca trec uneori luni intregi fara sa scrie nimic), cat la disciplina gandirii, la efortul cunoasterii si al modelarii de sine.


Camera blestemata
EDITURA RAO. Iarna anului 1500. Langa zidul castelului Montguerlhe, zace, inconstienta si plina de sange, o tanara cu parul lung. Pentru ca era prea frumoasa si mandra, a refuzat sa se daruiasca stapanului ei, monseniorul Francois de Chazeron. Drept urmare, acesta i-a spanzurat sotul chiar in noaptea nuntii, iar pe ea a violat-o, a batut-o si apoi a insemnat-o cu fierul rosu, aruncand-o lupilor. Dar fiarele padurii nu s-au atins de tanara ranita, pentru ca o considerau de-a lor, le vorbea limba, iar in noptile cu luna plina se transforma...


Esti un animal, Viskovitz
EDITURA POLIROM. Tradus in 20 de limbi, romanul descrie existentele multiple ale protagonistului, care intrupeaza, pe rand, un melc bisexuat, un papagal care vorbeste despre dragoste, un caine politist budist, un trantor supus unei operatii estetice, un leu indragostit de o gazela, un vierme, un gandac… Viskovitz traieste in fiecare dintre aceste animale si in multe altele, asumandu-si bizareriile, nevrozele si vanitatile lor. Volumul este un tur de forta comic si inteligent...


×