x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte - Povesti cu vampiri

Carte - Povesti cu vampiri

de Sebastian S. Eduard    |    08 Dec 2006   •   00:00
Carte - Povesti cu vampiri

Sexul si violenta vand bine!

Sexul si violenta vand bine!

Va imaginati o Buffy, spaima vampirilor, dupa ce a terminat liceul si amestecata intr-un shaker cu Philip Marlowe, private eye? Daca reusiti - noua imagine este a Anitei Blake, vampire hunter!

Editura Tritonic a lansat recent pe piata primele doua volume din seria cu vampiri a scriitoarei americane Laurell K. Hamilton - "Cadavrul care rade" si "Placeri interzise". Hamilton a reusit in seria Anita Blake sa combine cele mai reprezentative teme ale dark fantasy-ului, ale romanelor politiste americane gen hard-boiled si ale povestirilor romantice.

HORROR. Cu toate acestea, fiecare volum este aparte: misterul, horror-ul, erotismul sau scenele de-a dreptul pornografice, existenta personajelor scelerate pe care le poti ucide, dar de care nu scapi niciodata. In compozitia seriei, toate acestea se imbina perfect, fapt care da si mai multa spectaculozitate actiunii principale. Astfel, Laurell K. Hamilton inventeaza o societate moderna, paralela, in care fantasticul este real si acceptat, personajele sunt veridice, iar deciziile - umane.

SEMNALE EDITORIALE
Manhattan Transfer
Editura Corint.
In romanul experimental Manhattan Transfer (1925), cautarea constiintei nationale a Americii se impleteste cu odiseea personala a lui Dos Passos, care, prin alter egoul sau, Jimmy Herf, descopera valori ce se opun celor pe care societatea le considera importante. Manhattan Transfer vorbeste despre alienare, singuratate, frustrare, pierderea individualitatii; el este insa un "roman colectiv", unde teama unificatoare este dezvoltata prin numeroase fatete ale personajelor si situatiilor.

Invazia
Editura Rao.
In dimineata ce marcheaza sfarsitul lumii asa cum au cunoscut-o dintotdeauna, Molly si Neil Sloan sunt treziti de sunetul ploii care le-a bantuit somnul, le-a invadat visele, le-a sfasiat sufletul, iar acum, in zorii purpurii si stranii, le da sentimentul ca dintr-o data ceva este ingrozitor de diferit. Ceata care invaluie brusc prietenosul orasel Black Lake il transforma intr-un labirint fantomatic si cei doi trebuie sa-si gaseasca nebanuite resurse de curaj si de forta ca sa infrunte o lume necunoscuta si periculoasa, precum si creaturile care ii pandesc si ii vaneaza fara mila.
Sambata
Editura Polirom.
In anul 2005, romanul a fost nominalizat la Booker Prize, iar in 2006 a castigat prestigiosul James Tait Black Memorial Prize. Protagonistul sau, neurochirurgul Henry Perowne, observa in zorii unei zile de sambata un avion cu o aripa in flacari indreptandu-se spre Aeroportul Heathrow. Cum in aceeasi zi urma sa aiba loc o demonstratie de protest impotriva razboiului din Irak, Perowne nu exclude posibilitatea unei deturnari a avionului de catre teroristi. Desi sursa pericolului se va dovedi a fi alta, aparitia lui vesteste un moment de cotitura in istorie si in viata protagonistului...

Cartea de capatai a hedonismului
Editura Humanitas.
Ziua e prea scurta ca sa mai ai timp si de tine? Viata ta a devenit o agenda, un check list, un sir de "trebuie sa fac, sa nu uit, sa..."? Rutina e prea mare si nimic nu te mai bucura? Te simti obosit, stresat, hartuit? Daca ai raspuns macar o data "da", fa-ti un bine si citeste aceasta carte. Este manualul ideal care te va ajuta sa descoperi ori redescoperi gustul placerilor.
×