CARTE
Editura Trei va ofera, intr-o noua colectie de mare tinuta, titluri
de seama ale
literaturii erotice
universale.
Pentru inceput, Sade, Bruckner, Bataille... Patimi dezlantuite, dezordini amoroase si feluri de-a iubi de altadata intre copertele unor carti destinate desfatarilor subtile.
Asa cum Sade insusi ademeneste "prietene cititor, se cade sa-ti pregatesti sufletul si mintea pentru cea mai plina de necuratii povestire ce se va fi facut vreodata de cand e lumea lume, o asemenea carte neintalnindu-se nici la antici, nici la moderni", toti isi pot gasi povestea care sa le ofere placere, caci autorii cuprinsi in aceasta colectie vor da spre alegere fiecarui cititor diversitatea cea mai rafinata a erotismului.
NOUA DEZORDINE. Ce se intampla azi cu secolul al XX-lea? Ce-am mai pastrat din idealul ascetic in care comunismul cuceritor vedea ratiunea sa de a fi? Ce a mai ramas din figura austera, chibzuita, familiala a burghezului? La prima vedere, nimic, deoarece morala moderna se caracterizeaza prin indarjirea cu care prigoneste cele mai marunte reziduuri ale puritanismului, deoarece ea sporeste nevoile si cheltuielile si intretine cu politia medicala, care-i taxa pe labagii de nebuni, pe celibatari de nevropati, iar pe sodomiti de putregaiuri, un raport de stupoare oripilata. Era glaciatiunii victoriene face figura de Ev Mediu pe langa modernitatea noastra permisiva si sexologica. Numai ca lucrurile nu sunt atat de simple. Cel putin asa sustine Pascal Brukner in "Noua dezordine amoroasa".
CELE 120 DE ZILE... Filozof pentru a denunta puterile statului, aristocrat pentru a stigmatiza limitarile libertatilor sale de privilegiat, Sade a trait prin trup si a glorificat prin opera sfasierile epocii. Maniile celor 120 de zile sunt descrise potrivit regulilor retoricii clasice: povestitoarele urca la tribuna pentru a istorisi, urmand normele elocintei, cele mai rele rataciri morale.
ISTORIA EROTISMULUI. "Cand este vorba despre viata erotica, multi dintre noi se multumesc cu conceptiile cele mai vulgare. In cartea de fata am vrut sa ordonez o gandire pe masura acestor momente - la distanta de conceptele stiintei (care ar lega de obiectul lor un mod de a fi incompatibil cu el) si totusi riguroasa, impinsa pana la extrema rigorii, asa cum cere coerenta unui sistem de gandire care epuizeaza totalitatea posibilului", scrie Georges Bataille.
Citește pe Antena3.ro
IUBIREA FATA DE APROAPELE
|
Publicata in Franta, la 4 ianuarie 2005 - "Iubirea fata de aproapele", noul roman al lui Pascal Bruckner, va aparea la editura Trei in luna iunie a acestui an, in traducerea lui Vasile Zincenco. Subiectul acestei noi carti este cel putin surprinzator: plecand de la constatarea ca numeroase femei au o viata sexuala lipsita de satisfactie, personajul principal al acestei carti isi propune ca obiectiv sa le multumeasca pe toate fara sa ia in seama varsta, culoarea sau originea lor sociala. El considera alegerea sa de a se prostitua ca pe o misiune aproape religioasa.
|
SEMNALE EDITORIALE
|
Printul George Valentin BibescuCartea "Printul George Valentin Bibescu. Biografia unui calator" (George Paul Sandachi si Dan Hadarca - Editura Vivaldi), este o lucrare de pionierat in istoriografia romaneasca. Redactata cu multa pasiune si migala, ca urmare a unor studii indelungate efectuate pe parcursul mai multor ani in arhivele militare, civile si particulare, lucrarea urmareste sa prezinte marelui public si specialistilor o imagine de ansamblu a rolului pe care l-a avut George Valentin Bibescu la aparitia si dezvoltarea Aviatiei romane.Fitonutritie si fitoterapieEditura Alicat propune o carte pentru cei care prefera sa fie sanatosi beneficiind de darurile naturii: "Fitonutritie si fitoterapie", de Eric Favre. Incepand cu secretele medicinii lui Hipocrate, trecand prin medicina araba, farmacopeea chineza, homeopatie si terminand cu cele mai noi descoperiri ale ingineriei genetice, Favre a alcatuit un adevarat indreptar de bucatarie si tratament folosind exclusiv plantele. Fiecare din cele 266 de pagini constituie o lectie de urmat zi de zi.Romanul romanesc perversRomanul, publicat la Editura Polirom, poate fi considerat o reluare postmoderna, in cheie erotica, a "Crailor de Curtea-Veche". Initiativa ii apartine lui Kiki Vasilescu. Pantazi, Pasadia, Pirgu se "reintalnesc" in paginile acestei carti, narate de un Mateiu care-si va dezvalui adevarata identitate intr-un final neasteptat. O poveste vie, un mister demn de romanele politiste de buna calitate, un erotism care leaga destinele personajelor si nu de putine ori ne intriga, un roman pe care-l veti citi fara sa-l lasati din mana.Artemis FowlEditura Rao vine cu romanul destinat copiilor "Artemis Fowl". Artemis Fowl pare un pusti inofensiv. La ce te-ai putea astepta de la cineva care abia a implinit 12 ani? In nici un caz ca este unul dintre cei mai inteligenti criminali ai planetei. Numai ca nici macar el nu stie in ce incurcatura s-a bagat atunci cand rapeste o... zana sau, mai bine zis, un spiridus. Pamantul se va afla pe punctul de a fi distrus de un razboi intre specii. |