x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Câtă foame fac vedetele pentru un Oscar

Câtă foame fac vedetele pentru un Oscar

de Carmen Plesa    |    01 Mar 2011   •   17:37
Câtă foame fac vedetele pentru un Oscar
Sursa foto: /Reuters
154283-2011-02-07t225940z-257274388-gm1e7280jj901-rtrmadp-3-film-oscars.jpgCa s-o poată întruchipa pe balerina fragilă care i-a adus un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, actriţa Natalie Portman a făcut "foamea”  aproape un an şi s-a antrenat şi câte 16 ore pe zi. A slăbit 10 kilograme. La premiera filmului a recunoscut că pe timpul filmărilor ajunsese atât de scheletică, încât în unele nopţi avea senzaţia că o să moară.

Pentru că e şi vegetariană, Natalie Portman a trebuit să se mulţumească la masă mai mult cu morcovi, migdale, şi uneori cu câţiva struguri pe post de mic-dejun sau cină. Antrenorul vedetei a spus că astfel de regimuri drastice sunt de multe ori "condimentate” cu ţigări şi cofeină, pentru a tăia apetitul.

"Visam doar paste, paste, paste”, a mărturisit Natalie Portman, care s-a apucat să le mănânce cum s-au încheiat filmările. "Mă rugam: << Doamne, să nu cumva să trebuiască să filmăm din nou vreo scenă, că nu am cum să mai încap în costume>>”, a mărturisit actriţa.

Nici viaţa Milei Kunis, "lebădă” alături de Natalie Portman, nu a fost mai uşoară, pentru că şi ea, deşi slăbuţă, a trebuit să dea jos 10 kg, pentru a fi o balerină perfectă. Kunis a mărturisit că ajunsese de i se vedeau toate oasele şi se găsea scârboasă, atunci când se uita în oglindă.

Nu numai femeile s-au chinuit însă în regimuri drastice, ci şi bărbaţii. Christian Bale, cel care a luat Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, a slăbit de la aproape 90 de kg la 66, pentru a-şi întruchipa personajul din "The Fighter”. Şi asta în condiţiile în care are 1,83 m. Bale nu este însă la prima ispravă de acest tip. Pentru "Maşinistul” s-a înfometat până a ajuns sub 60 de kilograme.

O altă înfometare "încununată” cu Oscar a fost cea a lui Adrien Brody ("Pianistul”), care în 2003 a luat Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol principal. Ca să intre în pielea pianistului evreu hăituit de nazişti pe care l-a înterpretat, Brody a slăbit 14 kg, mâncând ouă fierte şi câte un pic de carne de pui sau peşte.

Dacă pentru unii actori Oscarul a venit după regimuri chinuitoare de slăbit, alţii s-au ales cu premiul după ce s-au îngrăşat. E cazul lui Robert de Niro, pentru "Taurul furios” sau al lui Charlize Theron care pentru "Monstrul” s-a îngrăşat 15 kg.

×
Subiecte în articol: oscar 2011