x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Căţeluşul Moby, salvat de un pompier dintr-un incendiu, devine mascota ISU Mureş

Căţeluşul Moby, salvat de un pompier dintr-un incendiu, devine mascota ISU Mureş

04 Ian 2017   •   15:10
Căţeluşul Moby, salvat de un pompier dintr-un incendiu, devine mascota ISU Mureş

Căţeluşul Moby, salvat de plutonierul major Alexandru Neagu din incendiul izbucnit în luna octombrie la o fabrică de mobilă din Târgu Mureş, a devenit, începând de miercuri, mascota Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş. 

'Ziua de 5 octombrie 2016 a început normal pentru salvatorii de la Detaşamentul de pompieri Târgu Mureş. Normalitatea a fost întreruptă de un apel la 112 care anunţa izbucnirea unui incendiu pe platforma unei unei foste fabrici din oraş. Pe timpul desfăşurării acţiunilor de stingere a incendiului unul dintre servanţi observă lângă clădire un căţel mic care abia mai putea merge. Suflet bun, plt.maj. Neagu Alexandru l-a luat şi l-a pus la adăpost. Astăzi, după luni de zile de suferinţă, Moby intră în rândul salvatorilor mureşeni sub stricta îndrumare a celui care i-a dat o a doua şansă în viaţă', se arată într-o postare pe o pagină de socializare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea', al judeţului Mureş. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, căpitanul Cristian Virag, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că Moby a fost scos din flăcări de către plt.maj. Alexandru Neagu, care s-a ocupat de el, i-a făcut carnet de sănătate, i-a cumpărat medicamente şi i-a plătit tratamentul pentru vindecarea arsurilor. 

Acesta a spus că plt. maj. Alexandru Neagu şi-a exprimat intenţia de a-l instrui pe Moby să devină câine de salvare, în ciuda taliei mici pe care o are. AGERPRES

×