x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Cazul" Litvinenko - Andrei Lugovoi acuza MI6

"Cazul" Litvinenko - Andrei Lugovoi acuza MI6

de Andy Stanescu    |    31 Mai 2007   •   00:00
"Cazul" Litvinenko  -  Andrei Lugovoi acuza MI6

Pus sub acuzare in Regatul Unit, Andrei Lugovoi, a carui posibila implicare in cazul asasinarii lui Alexandr Litvinenko a determinat autoritatile britanice sa ceara extradarea sa, tine sa demonstreze ca nici strontiu n-a mancat, nici cavitatea bucala nu i-a mirosit.

Pus sub acuzare in Regatul Unit, Andrei Lugovoi, a carui posibila implicare in cazul asasinarii lui Alexandr Litvinenko a determinat autoritatile britanice sa ceara extradarea sa, tine sa demonstreze ca nici strontiu n-a mancat, nici cavitatea bucala nu i-a mirosit. Profitand de faptul ca Moscova a refuzat cererea de extradare, Lugovoi, actualmente lucrator intr-ale pazei si protectiei in capitala Rusiei, a declarat ca otravirea lui Litvinenko „nu ar fi putut avea loc fara implicarea serviciilor secrete britanice", relateaza AFP citata de Mediafax.

SCHIMB DE REPLICI. In acest scop fostul agent al KGB a pus de o conferinta de presa, in cadrul careia a afirmat ca atat Litvinenko cat si magnatul Boris Berezovsky au fost agenti ai serviciilor secrete de la Londra: „Rolul principal in aceasta poveste trista a fost jucat de agentii MI6, Berezovski si Litvinenko". Mai mult decat atat, Lugovoi a precizat ca supusii majestatii sale ar fi incercat sa il recruteze. „Au inceput prin a dori sa ma angajeze in mod deschis ca agent britanic de informatii. Ca si in cazul celor doi, englezii mi-au propus sa fac rost de documente compromitatoare despre presedintele Putin si membrii familiei sale", a subliniat el aruncand pisica in curtea insularilor.

Replica lui Berezovski nu a intarziat sa apara. Intr-un interviu acordat cotidianului „The Independent", omul de afaceri, exilat in patria lui Tony Blair, s-a aratat iritat de cele spuse de fosta sa garda de corp: „Lugovoi ar fi putut fi constrans sa participe la asasinarea lui Litvinenko, desi nu cred ca el ar fi organizat actiunea. I-am recomandat in cursul unei convorbiri telefonice sa revina in Marea Britanie. I-am spus: daca nu esti vinovat, trebuie sa vii aici si sa vorbesti cu cei de la Scotland Yard".

×
Subiecte în articol: magazin litvinenko