x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ceaiul verde detoxifică organismul

Ceaiul verde detoxifică organismul

de Andrei Mihai Laslau    |    19 Sep 2007   •   00:00
Ceaiul verde detoxifică organismul

Extractul de ceai verde stimulează producţia unor enzime cu rol important in detoxifierea organismului. Compuşii toxici care ajung in organism pe calea alimentelor, apei, aerului , diverselor cosmetice sunt eliminaţi cu ajutorul unor enzime. Ţinănd cont că un bebeluş născut astăzi are peste 287 de chimicale in corp, devine cu atăt mai important să cunoaştem cum putem să ne protejăm de aceste substanţe potenţial toxice şi să le eliminăm din organism.

Extractul de ceai verde stimulează producţia unor enzime cu rol important in detoxifierea organismului. Compuşii toxici care ajung in organism pe calea alimentelor, apei, aerului , diverselor cosmetice sunt eliminaţi cu ajutorul unor enzime. Ţinănd cont că un bebeluş născut astăzi are peste 287 de chimicale in corp, devine cu atăt mai important să cunoaştem cum putem să ne protejăm de aceste substanţe potenţial toxice şi să le eliminăm din organism. (1)

Sistemul glutation-S-transferazei (GST) este unul dintre cele mai importante sisteme enzimatice . El are un rol major in ‘curaţarea’ corpului de substanţe nocive. Ceaiul verde creşte nivelul de GST ce protejează organismul impotriva cancerului, după cum arată rezultatele unui studiu realizat pe oameni şi publicat in ediţia din August 2007 a prestigiosului jurnal ‘Epidemiologia Cancerului - Biomarkeri şi Prevenţie’. (2)

42 de voluntari sănătoşi au fost inrolaţi in studiu. Vreme de 4 săptămăni ei nu au consumat ceai sau produse cu extracte de ceai. Apoi cercetătorii au obţinut probe de sănge, din care au dozat activitatea şi nivelul GST. In următoarele 4 săptămăni, participanţii au primit zilnic un extract de ceai cu 800mg de EGCG ( epigalocatechin galate - un compus polifenolic din ceai cu rol antioxidant ), pe stomacul gol ( pentru a optimiza absorbţia ). După această perioadă cercetătorii au obţinut de la subiecţi noi probe de sănge, in care au măsurat activitatea şi nivelul GST. Experţii au constatat o creştere cu pănă la 80% a activităţii sistemului enzimatic GST. La indivizii ce aveau activitate enzimatică scăzută a GST a fost inregistrată cea mai mare creştere.

‘Studiul nostru, primul de acest tip, arată că polifenolii din ceaiul verde pot mări capacitatea de detoxifiere a substanţelor cancerigene, in special la indivizii cu sisteme enzimatice deficitare’ explică cercetătorii.

Ceaiul verde ţine cancerul departe! (2) El oferă protecţie pentru cancerul de colon, cancerul de prostată, cancerul la săn, cancerul de ovar şi chiar cancerul pulmonar. Aceste cancere ucid anual aproape 1 milion de oameni. Consumul a doi litri de ceai verde zilnic ar putea injumătăţi riscul pentru aceste cancere.

Cu toate acestea, trebuie să fim deosebit de atenţi atunci cănd cumpărăm produse cu ceai verde. Dincolo de etichetele frumos colorate cu frunze de ceai şi aspectele foarte pozitive despre antioxidanţi, soluţiile comerciale alese de producători sunt pline de zahăr, iar dacă ceaiul verde scade riscul de cancer, zahărul il creşte.

Una dintre cele mai complete prezentări asupra efectelor adverse ale zahărului aparţine cercetătoarei Nancy Appleton , autoarea cărţilor LICK THE SUGAR HABIT şi LICK THE SUGAR HABIT SUGAR COUNTER.

Printre cancerele al căror risc poate fi mărit semnificativ de consumul de zahăr găsim cancerul de ovar, cancerul de săn, cancerul de uter, cancerul de pancreas, cancerul de prostată, cancerul laringian, cancerul de stomac, cancerul de vezică biliară şi căi biliare, cancerul hepatic, cancerul renal şi chiar cancerul pulmonar. (3)

Acesta este doar unul dintre motivele pentru care eu recomand ceaiul verde preparat in casă, din pliculeţe sau frunze uscate.Unii polifenoli din ceai se pot distruge dacă apa are peste 70 C, de aceea, optim este să fierbeţi apa, apoi să o lăsaţi puţin să se racească, iar apoi să adăugaţi ceaiul verde. Adăugarea de lămăie va mări conţinutul de polifenoli şi antioxidanţi, acţionănd sinergic pentru a preveni diverse probleme de sănătate. Zahărul diminuează efectele benefice ale ceaiului, de aceea optim ar fi să limitaţi consumul, sau cel mult să indulciţi ceaiul cu o cantitate mică de miere naturală.

Bibliografie:

1) Andrei Mihai Laslau 6 Septembrie 2007BEBELUŞI TOXICI ?!

2) Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2007 Aug;16(8):1662-6.Modulation of human glutathione s-transferases by polyphenon e intervention.

3) Andrei Mihai Laslău 8 Septembrie 2007 CEAIUL VERDE ŢINE CANCERUL DEPARTE!

4) 147 Reasons Why Sugar Is Ruining Your Health . By Nancy Appleton, Ph.D. www.nancyappleton.com

×
Subiecte în articol: magazin verde cancerul ceaiul ceai