x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cheia succesului

Cheia succesului

de Raluca Grintescu    |    28 Apr 2006   •   00:00
Cheia succesului
MUZICA
Alicia Keys scrie romanul vietii ei

In mai putin de cinci ani, Alicia Keys a reusit ce altii nu au reusit in 20 de ani. Albume de platina, noua Premii Grammy, fara a mai pune la socoteala milioanele de bilete vandute la concerte. Fragmente din recitalurile pe care artista le-a sustinut de-a lungul timpului sunt reflectate pe DVD-ul "MTV Unplugged", lansat acum cateva luni. Materialul contine si noul single "Unbreakable", care se afla in topul Billboard in pozitie fruntasa. In plus, Alicia da bataie sa termine a doua carte.

Cantand "Unplugged" crezi ca ai facut o alegere buna pentru cariera ta?
Obisnuiam sa cant in cluburi nu foarte mari si chiar in hoteluri. Cand am semnat un contract, am lasat oamenii sa ma cunoasca, sa-mi cunoasca muzica, mai exact eu cu pianul meu, cateva piese scrise de mine si vorbind din cand in cand cu fanii. Acum, cand concertez in fata unui public numeros, ma simt mult mai confortabil pentru ca am deja experienta muzicii live intr-o companie restransa, o proba destul de grea, zic eu. Motiv pentru care m-am intors la stilul "unplugged".

Cum a luat "nastere" "Unbreakable"?
Ideea mi-a venit pe vremea cand inregistram albumul "The Diary of Alicia Keys" (2003). A fost una din piesele mele favorite, dar cand am inceput sa inchegam albumul, "Unbreakable" nu se potrivea. Asa ca am decis ca se preteaza minunat pe acest DVD.

Ai de gand sa mai pleci in turneu si anul acesta?
Am invatat de la U2, Rolling Stones si Lenny Kravitz ca, pentru a avea o cariera reusita, trebuie sa fii mereu in priza, sa mergi in turnee, sa ai concerte mai tot timpul. De doi ani sunt pe drumuri, dar cred ca o sa iau o pauza, sa mai fac si chestii "unplugged".

Viitoarea ta carte a luat forma?
Cartea pe care o voi scrie se bazeaza pe jurnalele mele pe care le tin de la 9 ani. Va fi mai degraba un roman despre o tanara cu vise mari, despre lucruri si intamplari cotidiene. Nu stiu cand o sa apara. De data aceasta imi va lua mai mult timp sa-l finalizez.

×