x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun China revine

China revine

de Sebastian S. Eduard    |    14 Apr 2006   •   00:00
China revine
CARTE
Dupa "Statia pierzaniei", urmeaza "Cicatricea" China Mi...ville revine la Editura Tritonic cu "Cicatricea", al doilea roman din seria Noul Crobuzon, inceputa cu "Statia pierzaniei". Romanul a fost distins cu premiile Locus si British Fantasy in 2003 si a fost nominalizat la premiile Hugo, World Fantasy si British Science Fiction in acelasi an.

POPORUL UITAT. Contrar celor stiute, cartile lui Mi...ville pot fi citite si de sine statator, legaturile intre ele tinind mai mult de lumea in care sunt plasate evenimentele si de oarece legaturi intre persoanje. "Cicatricea" este povestea cautarii unei insule si a unui popor uitat, a unei fiinte miraculoase a marilor si, nu in ultimul rand, a unei fisuri in realitate, o rana, o Cicatrice - sursa a unei puteri si a unui pericol de neimaginat. Sunt mai multe povesti care se intrepatrund, mai multe teme pe care Mi...ville le trateaza. La capatul tuturor povestilor e Cicatricea, locul implinirii dorintelor, locul pentru atingerea caruia unii sacrifica totul - pozitie, putere, iubire - , locul de care altii se tem, locul spre care unii merg din convingere, altii manati cu biciul, iar altii gasesc forta de a i se impotrivi.

SEMNALE EDITORIALE
In alta viata
EDITURA TREI. "In alta viata", noul roman al lui Marc Levy, este o tulburatoare poveste de dragoste. Incercand sa dezvaluie destinul misterios al unei picturi, Jonathan se va intalni cu Clara. Si unul, si celalalt simt ca s-au mai vazut candva. Dar cand? Si unde? La Londra, in urma cu un secol… Versiune moderna a lui "Romeo si Julieta", romanul creeaza o poveste plina de suspans, pornind de la o sugestie metempsihotica. La aceeasi editura a mai aparut romanul "Si daca este adevarat".


Misterul camerei galbene
EDITURA LEDA. Va propunem un clasic al literaturii politiste: Gaston Leroux. "Misterul camerei galbene" (1907) este primul episod al aventurilor tanarului reporter Joseph Jos...phin, poreclit "Rouletabille", erou al mai multor romane ale lui Leroux (personajul i-a fost inspirat de Auguste Dupin, subtilul detectiv al lui Edgar Allan Poe). Inteligent, ingenios, entuziast si plin de indrazneala, el afla raspunsul la enigmele care pareau insondabile, rezolvand misterul incaperii zavorate in care fiica savantului Stangerson este atacata de un raufacator diabolic.


Un glont, un mort
EDITURA NEMIRA. Elmore Leonard este considerat cel mai bun romancier de crime fiction, motiv pentru care in acest an a primit Premiul Diamond Dagger. "Terifiant... iti taie rasuflarea... abunda in suspans. Calitatile lui Elmore Leonard tasnesc din fiecare pagina: dialoguri nebune scrise desavarsit, o colectie de personaje secundare care te insotesc permanent, ca in Dickens, si un sfarsit pe care iti vine sa il aplauzi", aceasta este prezentarea facuta de Washington Post Book World...


Atlantida
EDITURA RAO. Unul dintre visele cele mai arzatoare ale lumii contemporane a fost si ramane descifrarea secretelor Atlantidei, legendara cetate din antichitate. Descoperirea unui papirus vechi intr-un mormant din Egipt pune pe jar intreaga echipa a arheologului Jack Howard. Inscrisurile de pe papirus se coroboreaza cu recentele obiecte scoase la lumina de pe o epava din Epoca Bronzului gasita in Marea Egee. Treptat, ceea ce parea la inceput o simpla iluzie se contureaza a fi marea lovitura a vietii pentru Jack si echipa lui, caci, de la un simplu vis, Antlantida capata brusc contur din formele aproape indescifrabile ale catorva simboluri inscriptionate pe obiectele descoperite. Insa surprizele care ii asteapta depasesc orice imaginatie...


×