x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Chinezii îşi ridică statui. Sunt a treia mare putere a lumii

Chinezii îşi ridică statui. Sunt a treia mare putere a lumii

de Corina Andriuta    |    29 Ian 2008   •   00:00
Chinezii îşi ridică statui. Sunt a treia mare putere a lumii

11:51 •  Un raport realizat de specialiştii Centrului de Studiu al Modernizării Chinei, de pe lângă Academia de Ştiinţe a Chinei, arată că acestă ţară se află pe a treia treaptă în topul celor mai puternice ţări de pe mapamond, informează prime-tass.ru.

Un raport realizat de specialiştii Centrului de Studiu al Modernizării Chinei, de pe lângă Academia de Ştiinţe a Chinei, arată că acestă ţară se află pe a treia treaptă în topul celor mai puternice ţări de pe mapamond, informează prime-tass.ru.

 

DATE. Conform chinezilor, această poziţie vine ca urmare a modernizării la care China a fost supusă încă din 1990. În urmî cu 19 ani, China se afla pe poziţia a 16-a în ceea ce priveşte importanţa unei naţiuni ca forţă majoră în lume. Datele date publicităţii de chinezi arată că în prezent această ţară este depăşită doar de către SUA şi Japonia. Noţiunea de putere naţională este înţeleasă de cercetătorii chinezi ca un ansamblu de particularităţi şi influienţă reciprocă economică, militară, învăţământ etc.

 

×
Subiecte în articol: magazin