x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Chinul unui britanic a luat sfârşit. A scăpat de sughiţuri!

Chinul unui britanic a luat sfârşit. A scăpat de sughiţuri!

13 Ian 2010   •   00:00

Un muzician din Marea Britanie, care a fost chinuit şi aproape ucis de sughiţuri timp de trei ani de zile, a fost în sfârşit vindecat, după o intervenţie chirurgicală complicată, relatează site-ul Independent Online.



Christopher Sands (26 de ani) a fost supus unei operaţii în urma căreia i-a fost înlăturată o tumoare apărută pe creier şi despre care medicii cred ca provocase seria interminabilă de sughiţuri. Înainte de a se trezi din operaţie, britanicul sughiţa o dată la fiecare două secunde, timp de 12 ore pe zi, începând din februarie 2007.

După patru zile de chin, el a vizitat un doctor care i-a spus că este probabil un efect produs de arsuri la stomac. Sughiţurile au continuat însă, iar odată cu trecerea timpului Sands a apelat la diverse remedii bizare pentru a scăpa de problemă, printre care yoga, hipnoterapia sau acupunctura. De asemenea, el a încercat să bea apă dintr-o ceaşcă special concepută şi chiar să mănânce miere în timp ce atârna cu capul în jos. Niciuna dintre metode nu a funcţionat.

În august 2009, o reţea de televiziune i-a oferit o călătorie gratuită la Tokyo, pentru a vedea un medic local care studia sughiţurile de 15 ani. Britanicul a fost supus unei examinări cu rezonanţă magnetică, în urma căreia s-a constatat că are o tumoare de 1,2cm pe creier, care îi afecta sistemul nervos. După o operaţie de trei ore, efectuată la spitalul Royal Hallamshire din Sheffield, peste jumătate din tumoare a fost înlăturată.

Bărbatul are acum sensibilitate redusă pe partea stângă a corpului şi nu-şi mai poate controla foarte bine membrele - problemă care va necesita ani de zile pentru a fi remediată. Dar sughiţurile au dispărut.

×
Subiecte în articol: magazin