x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cocaina săracului

Cocaina săracului

15 Iun 2007   •   00:00

Este de trei ori şi jumătate mai puternică decăt cocaina, creează cu uşurinţă dependenţă, poate fi obţinută in casă cu ajutorul unor ingrediente accesibile, legale şi distruge vieţi. In ultimii zece ani, abuzul de cristale de metamfetamină a explodat, numărul consumatorilor la nivel mondial fiind estimat la 26 de milioane.

Abuzul de cristale de metamfetamină a crescut la nivel mondial

NATIONAL GEOGRAPHIC/Documentar/Duminică    22:00

Este de trei ori şi jumătate mai puternică decăt cocaina, creează cu uşurinţă dependenţă, poate fi obţinută in casă cu ajutorul unor ingrediente accesibile, legale şi distruge vieţi. In ultimii zece ani, abuzul de cristale de metamfetamină a explodat, numărul consumatorilor la nivel mondial fiind estimat la 26 de milioane. In Londra este cunoscut ca un drog de petrecere, in Thailanda, unii angajatori il oferă muncitorilor pentru a rezista zile in şir, iar in SUA, unul din patru infractori este depistat pozitiv atunci cănd sunt arestaţi. In documentarul "Cocaina săracului", difuzat de National Geographic Channel duminică, de la ora 22:00, vom călători in jurul lumii pentru a cunoaşte dependenţi de metamfetamină, poliţişti sub acoperire şi neurocercetători, in scopul de a examina indeaproape calea spre distrugere a acestui drog.

ATENŢIE! Metamfetamina este un drog care predispune spre violenţă puternică. Ca şi cocaina, este un puternic stimulent care produce o stare alertă, dar şi o serie de reacţii adverse; are un efect mai lung decăt cocaina. Descoperită de un chimist japonez in 1919, metamfetamina a fost folosită in timpul celui de-al doilea război mondial pentru a menţine treze trupele şi pentru a energiza muncitorii din fabrici. In zilele noastre este prescris cu grijă pentru tratamentul anumitor boli, fiind un medicament legal in ţara noastră.

×
Subiecte în articol: documentar