x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Colecţie unică, un libanez deţine 37.777 de maşinuţe

Colecţie unică, un libanez deţine 37.777 de maşinuţe

17 Noi 2016   •   17:56
Colecţie unică, un libanez deţine 37.777 de maşinuţe

Pentru a treia oară, conducătorul profesionist de maşini de curse Nabil Karam, a intrat în Guinness Book of World Records (Cartea Recordurilor), în ediţia din 2017, pentru că deţine cea mai numeroasă colecţie de modele de maşini sport şi diorame din lume, informează Xinhua News. 

Karam, originar din Liban, a primit două certificate din partea Guinness în timpul unei ceremonii care a avut loc miercuri la muzeul lui din oraşul Zouk Mosbeh din Munţii Liban, potrivit unui comunicat emis de reprezentanţii lui Karam. 

Ministrul interimar pentru Dezvoltare administrativă, Nabil De Freij, s-a numărat printre oficialii care au participat la ceremonie în calitate de reprezentant al premierului libanez Tammam Salam. 

Colecţia lui Karam cuprinde 37.777 de modele de maşini şi 577 de diorame, iar cifrele evoluează constant, în fiecare an. ''în urmă cu douăzeci şi cinci de ani, am deschis un muzeu şi acesta a crescut şi a tot crescut. Este un mesaj care reiese din acest mic muzeu şi se adresează tinerilor şi noilor generaţii, acela că ne dorim ca urmaşii noştri să îşi conducă maşinile în siguranţă'', a declarat Karam. 

Cunoscut sub porecla Billy, libanezul a mai intrat în Cartea Recordurilor în 2009 şi în 2011. 

Muzeul Karam Museum prezintă o colecţie impresionantă de modele de maşini, avioane, bărci şi diorame, dar şi figurine printre care se numără Lara Croft din Tomb Raider, Power Rangers, Superman şi reprezentări din Războiul civil din Liban şi alte conflicte, mai arată sursa citată. AGERPRES

×