x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Conferinţa privind clima de la Poznan va duce la emiterea a 13.000 de tone de dioxid de carbon

Conferinţa privind clima de la Poznan va duce la emiterea a 13.000 de tone de dioxid de carbon

01 Dec 2008   •   00:00

Conferinţa Naţiunilor Unite asupra mediului, care s-a deschis luni la Poznan, în vestul Poloniei, ar urma să ducă la emiterea a 13.000 de tone de dioxid de carbon pe durata celor 12 zile de desfăşurare a lucrărilor, potrivit estimărilor ONU, relatează AFP.



Această estimare iniţială se baza pe participarea a 8.000 de delegaţi din 185 de ţări, dar numărul celor înscrişi atinsese duminică seara 10.657, lăsând să se întrevadă emisii de dioxid de carbon mai ridicate, în special din cauza deplasărilor cu avionul, unul dintre mijloacele de transport cele mai poluante.

Ţara gazdă a conferinţei, Polonia, a "propus compensarea totalităţii emisiilor la sfârşitul lucrărilor, odată calculele definitivate", a subliniat secretariatul Convenţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (CNUCC) într-un comunicat de luni.

Poate fi vorba de investiţii în proiecte ecologice în favoarea pădurii sau în proiecte de energii nepoluante, în beneficiul ţărilor aflate în curs de dezvoltare.

UNFCCC, având sediul la Bonn (Germania), a trimis la Poznan 200 de persoane, "care au călătorit în modul cel mai ecologic posibil", cu trenul sau cu autobuzul, subliniază secretariatul.

Organizaţiile neguvernamentale de protejare a mediului înregistraseră duminică 5.500 de reprezentanţi, mai multe sute de jurnalişti fiind deopotrivă aşteptaţi.

Conferinţa de la Poznan trebuie să permită lansarea negocierii unui viitor acord mondial asupra mediului, până la sfârşitul lui 2009, vizând în special reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, pentru a opri procesul de încălzire globală până la sfârşitul secolului.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea