x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Costeşti Deal/ 27 tone de kerosen împrăştiate pe şosea, familii evacuate din case

Costeşti Deal/ 27 tone de kerosen împrăştiate pe şosea, familii evacuate din case

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Feb 2008   •   00:00

11:10 • O cisternă încărcată cu 27 de tone de kerosen s-a răsturnat, luni dimineaţă, în zona localităţii dâmboviţene Costeşti Deal, pompierii acţionând pentru înlăturarea pericolului de explozie, după ce s-a constatat că din cisternă se scurge combustibil. Din primele cercetări se pare că şoferul autocisternei a pierdut controlul autovehiculului după ce a acroşat o dubă şi s-a răsturnat pe partea dreaptă a drumului.

O cisternă încărcată cu 27 de tone de kerosen s-a răsturnat, luni dimineaţă, în zona localităţii dâmboviţene Costeşti Deal, pompierii acţionând pentru înlăturarea pericolului de explozie, după ce s-a constatat că din cisternă se scurge combustibil. Din primele cercetări se pare că şoferul autocisternei a pierdut controlul autovehiculului după ce a acroşat o dubă şi s-a răsturnat pe partea dreaptă a drumului. Şoferul a fost transportat la un spital din Bucureşti, în timp ce conducătorul dubei şi pasagerul din dreapta din autocisternă nu au avut de suferit.

 

 

ACCIDENT. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Basarab I Dâmboviţa, Gabriel Gătej, a declarat că pompierii de la Detaşamentul Titu acţionează cu apă şi spumă pentru înlăturarea pericolului de explozie având în vedere că din cisternă sunt scurgeri de combustibil.  Gătej a adăugat că, datorită faptului că pompierii au intervenit rapid, a fost înlăturat imediat pericolul unei explozii.  Accidentul s-a produs la ora 6.20, iar circulaţia în zonă este blocată. Şoferii pot însă folosi trei variante ocolitoare: DN 71 Târgovişte-Bucureşti, DJ 721 prin localitatea Produleşti sau DJ 701 prin oraşul Titu. Nu se poate preciza momentul în care traficul va fi reluat, la faţa locului fiind aşteptată o macara pentru a ridica autocisterna.



MĂSURI. Mai mulţi locuitori din localitate au fost evacuaţi din casele lor de teama unei explozii. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, Pamela Ropotan, a declarat că este vorba despre casele situate pe o distanţă de aproximativ 200 de metri de locul producerii accidentului. Ropotan a menţionat că măsura este una preventivă şi a explicat că zona unde s-a produs accidentul se află la ieşirea din localitatea Costeşti Deal, pe o parte a drumului este câmp, iar pe cealaltă parte fiind cinci case. Potrivit sursei citate, din autocisterna încărcată cu 27 de tone de kerosen continuă să curgă combustibil, pompierii acţionând continuu cu spumă şi apă.

 

×
Subiecte în articol: magazin