x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Crema care lungeşte genele

Crema care lungeşte genele

de Irina Cristea    |    29 Ian 2010   •   00:00

Veşti proaste pentru producătorii de rimel (sau de mascara, pentru cine preferă termenul "ştiinţific"). În Marea Britanie se află în testare un medicament cu ajutorul căruia genele devin mai lungi, mai dese şi mai închise la culoare, relatează The Daily Mail.

Campania pentru recrutarea voluntarelor este în plină desfăşurare. Contra sumei de 150 de euro, femeile care cred că au gene prea scurte, prea rare, prea blonde sau s-au săturat să-şi complice viaţa cu cleştişorul de gene şi rimelul vor fi tratate pe o perioadă de şase luni. Medicamentul-minune se numeşte Latisse şi este o cremă ce se aplică pe gene cu o perie specială. Se spune că alungeşte genele cu 25%, le dublează numărul şi le face cu 18% mai închise la culoare.

Producătorul este acelaşi care a scos pe piaţă faimosul Botox şi aşteaptă finalizarea testelor pentru a putea obţine licenţa de producţie şi comercializare în Europa. Substanţa de bază le este cunoscută specialiştilor oftalmologi, care o utilizează uneori în tratarea glaucomului.

"S-a observat la pacienţii trataţi că unul dintre efectele secundare este creşterea genelor. Prin urmare, firma producătoare şi-a adaptat produsul pentru a putea fi apalica direct pe gene, la fel ca rimelul. Studiul ne va permite să aflăm cât durează efectul de alungire a genelor după încetarea utilizării cremei", declară Parwez Hossain, membru al echipei care desfăşoară testele la spitalul din Southampton.

×
Subiecte în articol: magazin