Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara se confrontă cu o criză de personal, în special de medici, al căror număr ar trebui cel puţin dublat.
Şeful Secţiei de Urgenţă a spitalului, Mihai Grecu, a declarat, marţi, că aceeaşi situaţie se regăseşte şi la nivelul asistentelor, infirmierelor, brancardierilor şi al personalului de curăţenie, unde se lucrează cu jumatate din necesar.
'“Sunt prea puţini medici rezidenţi pregătiţi pentru medicina de urgenţă, iar cei care au terminat această specialitate au preferat să plece în Vest, deoarece sunt mult mai bine platiţi, atat în Uniunea Europeană, cât şi în Statele Unite ale Americii'“, a spus dr. Mihai Grecu.
Potrivit sursei citate, pentru a stopa migraţia medicală, Ministerul Sănătăţii a pregătit un Ordin prin care se vor asigura sporuri suplimentare pentru medicina de urgenţă, determinând astfel menţinerea medicilor din această specialitate pe posturile din ţară.
În urmă cu un an, peste 300 de cadre medicale din Timiş, din care o treime de la Spitalul Judeţean Timişoara, aveau depuse cereri de plecare din ţară, majoritatea fiind asistente, urmate de surori şi medici rezidenţi. Cu toţii erau atraşi de salariile de aproape zece ori mai mari din Occident faţă de retribuţiile de 380-420 de lei din ţară. Specializarile cele mai căutate în străinătate sunt în chirurgie, ortopedie, medicină interna, stomatologie, cardiologie - pentru medici, iar pentru asistente – medicină generală, iar ofertele au venit din Italia şi Marea Britanie.