x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun CUBA / Dispare egalitarismul salarial!?

CUBA / Dispare egalitarismul salarial!?

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Iun 2008   •   00:00
CUBA / Dispare egalitarismul salarial!?

11:14 • Guvernul cubanez al lui Raul Castro a renunţat la plafonul salarial, pentru a promova productivitatea şi a pune capăt politicii de "egalitarism", a anunţat presa oficială cubaneză.

Guvernul cubanez al lui Raul Castro a renunţat la plafonul salarial, pentru a promova productivitatea şi a pune capăt politicii de "egalitarism", a anunţat presa oficială cubaneză.

SCHIMBARE. "Tendinţa era ca toată lumea să primească acelaşi lucru, dar acest egalitarism nu este oportun", a declarat viceministrul cubanez al muncii, Carlos Mateu, într-un interviu acordat cotidianului Granma. Respingînd această formă de "paternalism", ministrul a dat asigurări că această nouă politică este "o modalitatea care va contribui la obţinerea unor rezultate mai bune în termeni de productivitate". Salariile mici constituie unul dintre princiapelele subiecte de nemulţumire în Cuba, unde cîştigul mediu este de circa 408 pesos (17 dolari), în condiţiile în care preţurile la alimente cresc continuu. Această politică salarială, adoptată în luna februarie, se înscrie în cadrul măsurilor luate de noul guvern al lui Raul Castro. O reformă agricolă a fost deja demarată pentru a mări producţia, oferind fermierilor un salariu mai bun şi acces liber la achiziţionarea de utilaje. Regimul a răspuns şi cererilor cubanezilor de a putea cumpăra telefoane mobile sau calculatoare.

×
Subiecte în articol: magazin