x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cubism contemporan: un artist american crează portrete celebre din mii de cuburi Rubik

Cubism contemporan: un artist american crează portrete celebre din mii de cuburi Rubik

14 Iul 2011   •   10:10
Cubism contemporan: un artist american crează portrete celebre din mii de cuburi Rubik

De la figura legendara a actritei Marilyn Monroe pana la Michael Jackson si Madonna, potretele colorate compuse de artistul Josh Chalom impreuna cu o echip e aproximativ 30 de oameni, au o caracteristica unica: sunt compuse la dimensiune reala, din mii de cuburi Rubik. Colectiile artistului in varsta de 52 de ani contin, pe langa nenumarate imagini ale celebritatilor si politicienilor, si binecunoscute lucrari pop art sau lucrari clasice asa cum este “Mona Lisa'.

“Fac acest lucru de putin peste trei ani si nu intentionez sa incetinesc ritmul. Este mai mult decat un hobby, este o pasiune a vietii mele. Fiecare cub este potrivit manual, asa ca, in functie de dimensiunea lucrarii, dureaza de la doua-trei zile pana la o saptamana sau doua sa o finalizez. Totul depinde de complexitatea lucrarii si planul pentru aceasta', a declarat Chalom, citat de Daily Mail.

Pana acum, cea mai mare lucrare a artistului este recompunerea lucrarii “Crearea lui Adam', din Capela Sixtina, pictata de Michelangelo. Pictura este reprodusa din 12.090 de cuburi Rubik, avand 9 metri lungime si 4,5 metri inaltime. (foto: dailymail.co.uk)

×