x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cursă de cămile in Australia

Cursă de cămile in Australia

de Roxana Ioana Ancuta    |    13 Oct 2007   •   00:00
Cursă de cămile in Australia
Sursa foto: Rick Rycroft/

O imagine surprinsă ieri chiar inaintea startului unei curse de cămile din Australia, desfăşurată la Harold Park Paceway (Sydney).

O imagine surprinsă ieri chiar inaintea startului unei curse de cămile din Australia, desfăşurată la Harold Park Paceway (Sydney). Acest tip de manifestare este un inlocuitor al tradiţionalelor curse de cai din statul australian New South Wales, după o epidemie de gripă cabalină. La cursele de cămile din Australia, de obicei cei mai mulţi jockey sunt femei. Spre deosebire de ţările in care se organizează curse de cămile profesioniste (ca, de exemplu, Emiratele Arabe Unite), in Australia sunt mai puţin importante vărsta şi greutatea concurenţilor. De asemenea, cămilele australiene sunt mult mai lente decăt cele arabe, datorită diferenţelor genetice şi a lipsei unui program de alimentaţie specific. Doar cu puţin timp in urmă, organizaţiile profesioniste de curse de cămile din Australia au făcut progrese in domeniul programelor de hrană selectivă şi a folosirii studiilor despre structura ADN.

RADIOTELESCOAPE - Se caută extratereştri

Oamenii de ştiinţă americani au pus in serviciu joi in California (vest) prima tranşă dintr-o reţea de radiotelescoape destinate să caute urme de viaţă extraterestră. Finanţat de cofondatorul gigantului informatic Microsoft, Paul Allen, in colaborare cu Universitatea Berkeley şi Institutul pentru căutarea inteligenţei extraterestre (SETI), proiectul dispune de 350 de radiotelescoape, instalate la 400 de kilometri nord de San Francisco. Un astfel de radiotelescop indeplineşte, printre altele, o supraveghere extinsă a undelor radio venite din spaţiu şi căutarea tehnologiei extraterestre.

SCHWARZENEGGER - Fără fumat in maşini

California a interzis fumatul in maşinile personale in prezenţa copiilor, după promulgarea unei legi de guvernatorul republican Arnold Schwarzenegger. Această lege, ultima din arsenalul antitutun al celui mai bogat şi mai populat stat american, a intrat in vigoare miercuri, după ce a fost parafată de Schwarzenegger. Contravenienţii riscă o amendă de 100 de dolari. California este al treilea stat din cele 50 care adoptă astfel de măsuri. Legea, de origine democrată, a fost adoptată in Parlamentul statului in pofida protestelor minorităţii republicane, ai cărei reprezentanţi consideră că textul codifică ceva ce ţine de bunul-simţ.

IN VIITOR - Mariaj oameni-roboţi?

Un om de ştiinţă britanic a obţinut titlul de doctor după ce a prezentat o teză de doctorat ("Relaţiile intime cu parteneri artificiali") in care prezice că, in viitor, căsătoriile intre oameni şi roboţi vor fi ceva obişnuit. "Tendinţele in robotică şi atitudinile aflate in schimbare privind mariajul vor duce, cel mai probabil, la crearea unor roboţi sofisticaţi, care vor deveni parteneri de viaţă ai oamenilor", scrie David Levy in lucrarea sa. Teza examinează atitudinile oamenilor faţă de afecţiune, dragoste şi sexualitate şi concluzionează că, in viitor, relaţiile dintre oameni şi roboţi vor fi aceleaşi precum cele dintre indivizii de astăzi.

PEDEAPSĂ - Snoop Dogg, la coada măturii

Snoop Dogg (35 de ani), condamnat la trei ani de libertate sub supraveghere, va strănge gunoiul şi frunzele şi va vopsi băncile din parcuri in cadrul celor 160 de ore de muncă in serviciul comunităţii, pe care le-a primit după ce a pledat vinovat la acuzaţia de deţinere ilegală de arme. Conform autorităţilor americane, rapper-ul va fi supravegheat de un paznic de la Regia parcurilor. Lui Snoop Dogg, al cărui nume real este Cordozar Calvin Broadus Jr, i-ar putea fi redusă pedeapsa, dacă pe parcursul unui an el nu va incălca legea.

×
Subiecte în articol: magazin