x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cursele thailandeze pe bivoli fioroşi

Cursele thailandeze pe bivoli fioroşi

25 Oct 2007   •   00:00
Cursele thailandeze pe bivoli fioroşi
Sursa foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL/

Zeci de fermieri thailandezi au participat la cursele de bivoli organizate in cadrul festivalului de gen din provincia thailandeză Chonburi, testăndu-şi astfel abilităţile de a se menţine pe spinarea acestor animale pe o distanţă de mai bine de 100 de metri. Intrecerile de bivoli, cu tradiţie de peste 100 de ani, au loc anual şi marchează inceputul recoltării orezului.

Zeci de fermieri thailandezi au participat la cursele de bivoli organizate in cadrul festivalului de gen din provincia thailandeză Chonburi, testăndu-şi astfel abilităţile de a se menţine pe spinarea acestor animale pe o distanţă de mai bine de 100 de metri. Intrecerile de bivoli, cu tradiţie de peste 100 de ani, au loc anual şi marchează inceputul recoltării orezului.

Soluţie ingenioasă - Toaleta portabilă pentru şoferi

O companie japoneză a inventat toaleta portabilă pentru maşini. Accesoriul probabil va deveni indispensabil şoferilor din marile oraşe, obligaţi să petreacă din ce in ce mai multe ore in trafic. Aparatul incape intr-o valiză şi este prevăzut cu perdele, pentru a asigura intimitatea utilizatorului, şi cu un sac pentru a colecta deşeurile. Un oficial al companiei producătoare a declarat că "toaleta portabilă le va fi utilă oamenilor in cazul dezastrelor naturale, de genul cutremurelor, dar mai ales şoferilor prinşi in trafic". Produsul va fi comercializat incepănd cu 15 noiembrie, deocamdată doar online.

Top zoo - Cele mai rare zece animale

Site-ul american CrazyWorldNews a realizat un top al celor mai rare 10 animale de pe Terra. Iată care sunt acestea: broasca ţestoasă de pe Insula Pinta, Galapagos, a ajuns la un singur exemplar in viaţă; Baiji (delfinul chinezesc din Răul Yangtze). Cu doar căteva exemplare in viaţă, această specie este una dintre cele mai rare specii de mamifere din lume şi o victimă a creşterii economice bruşte inregistrată in statul asiatic. Delfinii Baiji - nevoiţi să concureze pentru hrană cu oamenii - au fost impinşi spre dispariţie de activitatea umană din ultimii 50 de ani; marmotele din Insula Vancouver. In 1998, numărau doar 75 de exemplare; liliacul din insulele Seychelles (specia mai are 100 de exemplare in viaţă); rinocerul cu un singur corn (mai trăiesc in Indonezia şi Vietnam); iepurele de cămp hispid (numit şi iepurele cu ţepi) se intălneşte in regiunea sudică a lanţului muntos Himalaya, in Nepal, Bengal şi Assam; wombatul cu nas păros nordic; bivolul de apă (mai poate fi găsit doar pe Insula Mindoro, Filipine); linxul iberic şi lupul roşu.

Religie - licitaţie - Preţ record pentru un Coran

Un Coran datănd din secolul al XIII-lea a fost văndut la o licitaţie de artă islamică şi indiană cu suma record de 1,14 milioane de lire sterline (1,6 milioane de euro). Licitaţia a fost organizată de casa Christie’s, la Londra, iar copia cărţii sacre a musulmanilor a fost evaluată de specialişti la o sumă cuprinsă intre 250.000 şi 300.000 de lire sterline (360.000 - 430.000 de euro). Coranul datează din 1203, textul este scris in intregime cu aur şi insoţit de comentarii scrise cu argint. Acesta este cel mai scump Coran văndut vreodată la o licitaţie de artă din lume şi, totodată, cel mai scump manuscris islamic.


Poliţişti cu restricţie la bordel

Poliţiştii care patrulează in "districtul roşu" al capitalei Bruxelles au ajuns subiectul ironiilor, după ce un ziar central a publicat o scrisoare adresată de unul dintre superiori subordonaţilor săi. In această scrisoare, poliţistul deplănge comportamentul subalternilor săi, care işi petrec majoritatea timpului in baruri sau in bordeluri, uitănd de meseria pentru care sunt plătiţi. Căpitanul condamnă lipsa de implicare, precizănd că, prin atitudinea lor, poliţiştii işi pierd din credibilitate. Purtătorul de cuvănt al poliţiei din capitala belgiană a confirmat autenticitatea scrisorii, insă a precizat că nu există dovezi care să susţină acuzele căpitanului anonim.Â

Confuzie - In scaunul cu rotile pe autostradă

O femeie din Germania, in vărstă de 81 de ani, a fost surprinsă de poliţişti in timp ce işi conducea scaunul electric pe autostradă, in sens greşit. Femeia, care mergea către un cimitir pentru a participa la o inmormăntare, a fost reperată de radarele poliţiei din cauza vitezei reduse, de doar 7 kilometri pe oră. Pe autostradele din Germania, limita minimă admisă este de 60 de kilometri, iar in multe zone nu există o limită maximă. Un purtător de cuvănt al poliţiei din Nürenberg a explicat situaţia, precizănd că "bătrăna se pierduse şi a intrat pe autostradă incercănd să ocolească căt mai puţin". Mai mulţi şoferi au declarat că au rămas şocaţi la vederea femeii, a cărei viaţă a fost serios pusă in pericol de clipa de neatenţie...

×
Subiecte în articol: magazin